TOKİ evlerini 100 liraya alıp 400 liraya kiraya verdiler
Aksaray'da, TOKİ dar gelirli aileler için evler yapmıştı. Aylık 100 lira ödemeyle 1 + 1 ev alanların çoğunun, bu daireleri kiraya verdikleri ortaya çıktı.72 ailenin sözleşmeleri iptal edildi, konutlar tahliye edildi.
Aksaray'da TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan aylık 100 lira ödemeli 1+1 dairelerden 72'sinin kiraya verildiği tespit edilince, evler boşaltılıp, evi satın alan ailelerin sözleşmeleri iptal edildi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Aileler ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği içinde 'Sosyal Konut Projesi' kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'ne dar gelirli ailelerin de ev sahibi olabilmesi için 192 adet 1+1 konut yaptı.
Ancak konutlardan 72'sinin 300 ila 400 liraya kiraya verildiği tespit edildi. Yapılan satış sözleşmesinde dar gelirli ailenin, konutta sözleşme bitene kadar kendisi oturacağı ve başkasına bedelli ya da bedelsiz olarak devir veya kiraya veremeyeceğinin belirtilmesi üzerine bugün sabah saatlerinde TOKİ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri zabıta ve polis eşliğinde, evlerin tahliyesini başlattı. Bazı evlerin kapıları çilingir yardımıyla açıldı. Ardından evdeki eşyalar tahliye edildi. Sözleşmelerin de feshedildiği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 İSTANBUL KURBAN KESİM YERLERİ (ANADOLU-AVRUPA YAKASI): İstanbul’da Kurban Kesim Yerleri Nerede?
AVRASYA TÜNELİ BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ? İstanbul'da Marmaray, İETT Otobüsleri, Adalar Vapuru Bayramda Bedava mı? Kurban Bayramı Ücretsiz Köprü ve Otoyollar!
Beykoz’da Otomobil Dereye Uçtu: Sürücü Kaza Yerinden Kaçtı, Yaralıyı İtfaiye Kurtardı
Meteoroloji'den 7 il için "sarı kodlu" sağanak uyarısı!
YENİ TRAFİK CEZALARI 2025: Alkollü Araç Kullanımı, Hız İhlali, Drift ve Emniyet Kemeri Cezaları: Trafik Kanunu Maddeleri Değişiyor!