Trabzon Kalesi'ndeki yapılaşma tarihi tehdit ediyor
Roma döneminde Trabzon'da inşa edilen Tarihi Trabzon Kalesi ve surları, çarpık yapılaşmanın ortasında kaldı. Uzmanlar da, çevre halkı da surların korunmaya alınmasını ve bölgede düzenleme yapılmasını istiyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Değil oturup yemek yiyecek bir yer, merak eden için gezebilecek alan bile neredeyse yok. Çünkü tarihi surlar çarpık yapılaşmanın içine hapsolmuş.
Milattan önce 4. yüzyılda inşa edildi Trabzon Kalesi ve surları. Yüzyıllar içinde koruma amaçlı kullanılmamaya başlandı. Etrafında yerleşim arttı.
Ancak bu yapıların tarihe zarar verdiği düşünülüyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın