hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafik kazalarını önlemek için nasıl önlem alınmalı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç gününün kaza bilançosunu açıkladı. Kazalarda 19 kişi hayatını kaybetti. Peki bu ölümler nasıl sıfıra indirilebilir? Kazaların önüne nasıl geçilir? Nelere dikkat etmeli? Sürüş Uzmanı Gürsel Yeğenoğlu yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram tatilinin acı bilançosu her geçen gün artıyor. Tedbirler alınmıyor. Trafik kazaları artıyor.

    Bayram tatilinin ilk üç gününde toplamda 1838 trafik kazası meydana geldi. 19 kişi hayatını kaybetti. 2912 kişiyse yaralandı. Her bayram tatilinde gördüğümüz bu acı tabloyu engellemek için sürücülere büyük görev düşüyor. Kurallara dikkat etmek gerekiyor.

    Trafik kazalarını önlemek için nasıl önlem alınmalı

     Sürüş Uzmanı Gürsel Yeğenoğlu konuyla ilgili, “Şimdi emniyet kemerinde uygulama şudur bakın bu doğru, kürek kemiği ile kalça kemiği arasındaki kısım doğru. Bazı sürücüler bilmiyorlar yükseklik ayarını şah damarına geliyor ani frenlerde şah damarı kesebilir. Lastiklerin şu diş açılar önemli lastik hava basınçları kontrol edilmeli, arka cama kesinlikle eşya koymayalım arka cam gözükmesi gerekiyor.”

    Trafik kazalarını önlemek için nasıl önlem alınmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takip mesafesi, hız kuralı ve belirli sürelerde araç kullanımı gözden kaçmaması gereken tedbirlerden sadece birkaçı. “Deterjanlı su koyacaksınız, yolculuklarda küçük hayvancıklar cama yapışıyor. İz bırakıyor, görüş engelliyor, silecek lastikleri yenilenmeli bu temizliğe önem verin.”

    Denetimler ne kadar fazla olsa da sürücülerin kurallara harfiyen uyması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow