hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK Personel Kanunu değişiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Buna göre, emekli askerler, görevde bulundukları döneme ait gizli bilgileri medya üzerinden paylaşamayacaklar. Aksi durumda altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabilecek. Peki kanun teklifinde başka hangi detaylar var?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu değişiyor. Kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

    60 maddeden oluşan kanun teklifi emeklilik, disiplin cezalarına dair düzenlemeler getiriyor. En dikkat çeken madde ise asker emeklisi görevde bulundukları döneme ait gizli bilgileri medya üzerinden paylaşmalarına ceza gelmesi oldu. Eğer gizli bilgileri paylaşırlarsa altı aydan üç seneye kadar hapis cezasıyla yargılanabilmelerinin önü açılacak.

    TSK Personel Kanunu değişiyor

    AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuyla ilgili, “TSK’nın ihtiyaç duyduğu konuların yasal zeminini oluşturuyoruz. TSK’nın kendi iç işleyişi çerçevesinde komutanlığa bilgi verilmesi hususunda düzenleme yaptık. Mahrumiyeti olan birçok çalışma yapılıyor. Bir şeylerin deklare edilmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

    Kamuoyuna yansıyan ve tartışmalara neden olan askerler tarafından operasyonel paylaşımlar yasaklanacak. Yani resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel materyaller askerler tarafından paylaşılamayacak.

    Kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilenler, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TSK Personel Kanunu değişiyor

    Sözleşmeli er ve erbaşların disiplin suçu veya kendi isteği ile ayrılması halinde tazminat ödenmesi öngörülüyor.

    Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiğin kesilmesi sonucunu doğuran işlemlere de ayrıca yargılanma yolu açılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow