hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizmde hedef "dijital göçebeler"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ev, ofis, kafe ya da diğer mekanlar fark etmeksizin işlerini dijital ortamlara taşıyan ve mekan bağımsız olarak çalışan kişiler dijital göçebe olarak tanımlanıyor. Türkiye de turizmde gözüne uzaktan çalışan yabancı ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, turizm için uzaktan çalışan yabancı dijital göçebelerden destek alacak. Dijital göçebeler, “sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edildi. Çalışma alanı olarak da İstanbul ve Dalaman önerildi.

    İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.

    Turizmde hedef dijital göçebeler

    "Bu güzel ülke, güçlü altyapı hizmetleri ile ekonomi ve iş açısından dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Dijital göçebeyseniz, uzun süre aynı ofiste çalışmayı sevmiyorsanız, Türkiye size en iyi seçenekleri sunacak." denildi.

    Tanıtım portalında, “Keşfet ve İstanbul’da Çalış” başlığıyla da İstanbul’dan “bin yıllık medeniyetlerin yollarının kesiştiği tarihi bir merkez. İstanbul’dan çalışmaya ve bu muhteşem şehri keşfetmeye, devasa bir metropolün sakini olmaya ne dersiniz? Nerede kalacağınıza karar verirken seçim yapabileceğiniz pek çok seçenek bulunmaktadır." sözleriyle bahsedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turizmde hedef dijital göçebeler

    Hürriyet gazetesinin haberine göre dijital göçebelere özel oluşturulan başvuru platformu ile vize kolaylığı da sağlanıyor. Bunun için ‘dijital göçebe vizesi’ alınması gerekiyor. Vizeye başvuru şartları arasında ‘21-55 yaş arasında olmak’, ‘dijital göçebe olduğunuzu kanıtlayan belgeleri sunmak’, ‘üniversite mezunu olmak’ ve ‘aylık 3 bin veya yıllık 36 bin ABD doları gelir elde etmek’ yer alıyor. Bu belgeleri sağlayanlara ‘dijital göçebe tespit belgesi’ veriliyor. Bu belge ile de Türkiye’nin vize merkezi/konsolosluklarına dijital göçebe vizesi için başvuruda bulunuluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow