hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’den seçim manzaraları

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye'de 60 milyondan fazla seçmen sandık başına gitti. Seçimde ilginç manzaralar yaşandı. Kimi oy vermeye atıyla gitti, kimi kostümlerini kuşandı. Yurdun her kesiminden farklı oy kullanma görüntüleri kameralara böyle yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt genelinde sandık başlarında ilginç görüntüler kayda geçti.

    Antalya Manavgat'ta bir seçmen oy kullanmaya robot film karakteri kostümüyle geldi. Bumblebee kostümlü seçmen oyunu kullandıktan sonra kameralara poz vermeyi ihmal etmedi.

    Kafasında tacı ve kral kıyafetiyle Adana sokaklarında gezen takma adı ‘Adana Kralı’ olan Hüseyin Şen seçim günü geleneğini bozmadı. Oy kullanmaya yine kral tacı ve kıyafetleriyle gitti.

    İzmir'de binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren, öğrencisi Karya Kulapa ile birlikte oy kullanacağı okula atla gitti. Ceren'in mesajı ise seçimden ziyade can dostlarına sevgi ve merhametti oldu.

    Can dostunu alıp oy kullanmaya gidenlerden biri de Aksaray'daki Muammer Tıpırdamaz oldu. Büyük kafatası, sarkık dudağı ve boyuyla ‘Aksaray Malaklısı’ olarak tanınan köpeğiyle birlikte okula giriş yaptı. Tüm gözler Duman adlı köpeğin üzerine çevrildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimisi de geleneksel kıyafetlerden yana seçim yaptı. Aydın'ın Germencik ilçesinde Ortaklar Yörük Efeler Derneği üyesi üç seçmen yöresel kıyafetleri ve ellerinde al bayraklarıyla oy vermeye geldi.

    Madenciler de baretleri, işçi kıyafetleriyle Zonguldak'ta oy vermek için yola çıktı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan Madenci Muhammet Kaya'nın elinde bir de kemençesi vardı.

    Seçim heyecanına katılan isimlerden biri de Karagöz oldu. Bursalı Tiyatrocu Bahtiyar Keskin, saf ve akıllı olmanın önemine dikkat çekmek için kostümüyle birlikte oyunu kullandı.

    Oy vermeye gidemeyenlerin yardımına ise sağlık görevlileri koştu. Birçok ilde sedyeleriyle evden alınan hastalar oy kullanmak üzere ambulanslarla taşındı. Ardından da evlerine geri bırakıldı.

    Sandığa gidemeyen seçmenlerin ayağına seyyar sandıklar götürüldü. Çeşitli rahatsızlığı bulunan seçmenler kurulan seyyar sandıklarda oylarını kullandı.

    Dünya’nın en uzun boylu kadını 27 yaşındaki Rumeysa Gelgi oyunu Karabük'teki evinde kullandı. Viivır sendromu hastası olan Gelgi için evine seyyar sandık götürüldü.

    Türkiye’den seçim manzaraları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow