hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin "2021 Suç Atlası"

    Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, 2021'de işlenen suçlar ve açılan davalara yönelik olarak Türkiye'nin suç ve dava atlaslarını çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Türkiye'de işlenen suçlar mercek altına alarak, Türkiye'nin "Suç Atlası"nı oluşturdu. Hazırlanan "Suç Atlası"na göre, Türk Ceza Kanunu uyarınca açılan davalarda kasten ve taksirle yaralamayı da içeren "Cücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar" 62 ilde ilk sıraya yerleşti.

    İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 19 ilde ilk sırayı hırsızlık, yağma ve mala zarar vermeyi de kapsayan "mal varlığına karşı işlenen suçlar" aldı. Özel kanunlar kapsamında 32 ilde en çok dava "İcra ve İflas Kanunu'na" muhalefetten açıldı. Ankara'da en çok "Vergi Usul Kanunu'na", İstanbul'da en çok "Çek Kanunu'na" muhalefetten dava açıldı.

    Atlas'ta işlenen suçlar bölgesel olarak da değerlendirildi. Bölge bazlı araştırmada Ege, Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde "vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar"ın ilk sırayı aldığı görüldü.

    Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise açılan davalardaki ilk sırayı "mal varlığına karşı işlenen suçlar" oluşturdu.

    Adalet Bakanlığı, suç atlasının yanı sıra Türkiye'nin 'Dava Atlası'nı da çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atlasa göre, 67 ilde en çok veraset konusunda dava açıldı. Adıyaman, Diyarbakır, Batman ile Ağrı'da en çok tazminat, İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Muş'ta en çok alacak, Yalova'da en çok tüketici davası açıldı. Gaziantep'te ise en çok boşanma davası açıldığı kayda geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow