hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite sınavı başvurusu pazartesi sona erecek

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 1 Şubat’ta başlayan başvuru süreci devam ediyor. Başvurular pazartesi günü sona erecek. Adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru ücretleri ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversiteye yerleşmek isteyen yüzbinlerce aday için başvuru süreci devam ediyor. 1 Şubat’ta başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları 26 Şubat’ta sona erecek. Adaylar pazartesi gününe kadar başvurularını tamamlayacak.

    YKS bu yıl 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 8 Haziran’da temel yeterlilik testi, 9 Haziran sabah oturumunda alan yeterlilik testleri, öğleden sonra oturumunda ise yabancı dil testi uygulanacak.

    BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

    Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirecek.

    Üniversite sınavı için geç başvurular ise 5 ve 7 Mart arasında olacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez verilen 34 yaş üstü kadınlara devlet üniversitelerinde kontenjan uygulaması bu yıl da devam edecek.

    SINAV ÜCRETLERİ

    Sadece temel yeterlilik testine girecek adaylar 295,00 lira, temel yeterlilik testi ile birlikte alan yeterlilik testi veya yabancı dil testinden herhangi birine girmek isteyen adaylar 590,00 lira, 3 oturumun hepsine girmek isteyen adaylar ise 885,00 lira ücret yatıracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından hiçbir ücret alınmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow