hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitede yapay zeka adımları: 12 farklı ön lisans programı açılacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    20 Devlet Üniversitesinin bünyesindeki Meslek Yüksekokullarında, yapay zeka ve dijitalleşmeyle ilgili farklı en az 12 ön lisans programı açılacak. Haberi YÖK Başkanı Erol Özvar duyurdu. Özvar, "Değişen dünyada iş gücü piyasasında artık bir karşılığı kalmayan programları da dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Yapay zeka ve dijitalleşmenin öne çıktığı son günlerde, eğitim programlarında da bu alanlara yoğunlaşılıyor. Bu kapsamda, 20 Devlet Üniversitesinin bünyesindeki Meslek Yüksekokullarında, farklı en az 12 ön lisans programı açılacak. Konuyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, gençleri çağın gerektirdiği dijital becerilerle donatacak yeni programlarla buluşturacaklarını söyledi. "Değişen dünyada iş gücü piyasasında artık bir karşılığı kalmayan programları da dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.

    Üniversitede yapay zeka adımları: 12 farklı ön lisans programı açılacak

    "MESLEK YÜKSEK OKULLARI İHTİSASLAŞACAK"

    Türkiye Gazetesi'ne konuşan YÖK Başkanı, Meslek Yüksekokullarının ihtisaslaştırılması konusunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Sadece dijital alanda değil, özellikle organize sanayi bölgeleri içerisinde sanayinin ihtiyaç duyduğu ihtisas alanlarındaki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için de programlar açılacak. Özvar, programlarla ilgili çalışmalarda, bu kapsamda iş dünyası ile temas halinde olduklarını vurguladı. Özvar, siber saldırılara karşı diplomalı uzman yetiştirmek için de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile protokol imzalandığını hatırlattı. Bu kapsamda, 4 yeni Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu'nun ilk öğrencilerini bu yıl aldığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PROGRAM MEZUNLARI ''TEKNİKER'' UNVANINI ALACAK

    Bu Yüksekokullar ise öğrencilere siber güvenlik alanındaki temel konuların yanı sıra güvenlik teknolojileri, ağ güvenliği, sızma testleri ve veri analizi gibi konularda eğitim veriliyor. Öğrenciler, sektöre ait ortamlarda uygulama eğitimi de alacak. Müfredatı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin desteğiyle hazırlanan programın mezunları, "Tekniker" unvanını kullanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow