Üniversiteye dava açtı, tazminat kazandı
Bir üniversite öğrencisi İkinci Öğretim olarak okula başladı. Ama akşam olması gereken dersleri sabaha kondu. O da çareyi üniversiteye dava açmakta buldu. Emsal kararın çıktığı o davada, üniversite öğrenciye tazminat ödeyecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Afyonkarahisar'da yaşayan ve Emirdağ Belediyesinde memur olarak çalışan 38 yaşındaki Orhan Güllü 2014 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin, Yapı Denetim Bölümü'nün ikinci öğretimini kazandı. Okula başladı ama ikinci öğretim olan bölüme ait dersler gündüze yani mesai saatleri içine koyuldu.
Orhan Güllü, hiçbir derse gidemedi ve devamsızlık yüzünden derslerini veremedi.
Mahkeme 2016 yılında öğrenciyi haklı buldu ve bazı derslerin saatleri düzeldi. Ama durum yine devam etti.
Orhan Güllü bu kez tazminat davası açtı. Üniversitenin avukatlarının yaptıkları itirazlar da çare olmadı. Üniversitenin öğrenciye 3 bin 300 lira ödemesine hükmedildi.
Orhan Güllü, kendisinin tek olmadığını söylüyor. Onun gibi mağdur olan milyonlarca öğrenci var.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası
Adım adım Terörsüz Türkiye! Yeni süreç nasıl işleyecek? Abdulkadir Selvi yazdı...
HABER... Terörsüz Türkiye için kritik eşik aşıldı! Önceki süreçlerden farkı ne?
Havada panik dolu anlar! Pilot acil durum deklare etti