Ünlü dolandırıcı hayatını kaybetti

{ title }

SONRAKİ VİDEO

1980'li yılların en çok tanınan dolandırıcılarından biriydi. Fötr şapkası ve kendine has yöntemleriyle varlıklı insanların korkulu rüyası olan "Raki" lakaplı Güney Zobu 82 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Sülün Osman’dan sonra Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı olarak tanınıyordu. Hedefinde kaçak yollarla döviz almak isteyen varlıklı insanlar vardı. 80'li yılların ünlü dolandırıcısı Güney Zobu 82 yaşında İstanbul’da yaşamını yitirdi.

"Raki" lakaplı Güney Zobu, şık kıyafetler giyer, fötr şapkasını eksik etmez, iş insanları ile otellerde buluşarak pazarlık yapardı. Kolay yoldan para kazanmak isteyenlere ucuz dolar satacağını söyleyerek ikna ederdi. Buluştuğu otellerde mutlaka bir kapı daha olmasına dikkat eden Güney Zobu, tuzağına düşürdüğü kişilerden de bu şekilde kurtulurdu. İleride çift kapı olarak adlandırılacak olan yöntemin mucidi oldu.

1960'larda Amerikan askeri filosunun İstanbul’a gelişini fırsat bilen Güney Zobu, hemen bir Amerikan askeri üniforması buldu. Bir otelde karşılaştığı Başbakan Süleyman Demirel’le Amerikan askeri gibi sohbet etti. Olayın aslı ortaya çıkınca günlerce konuşuldu.

Terör örgütü DHKP'cin elebaşı Dursun Karataş'a benzetildiği için polis tarafından vurulan güney Zobu bu olayın ardından dolandırıcılığı bıraktı. Bir süredir kanser ve koah tedavisi gören Zobu, durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı..

Zobu'nun cenazesi Zincirlikuyu mezarlığındaki töreninin ardından toprağa verildi.

 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow