Van Gölü’nde su çekildi mikrobiyalitler görüldü
Mikrobiyalit, yani su altında zamanla oluşan kayalık benzeri yapılar. Görsel zenginliği yüksek olan mikrobiyalitlerin en büyükleri de Van Gölü'nde yer alıyor. Şu sıralar suyun çekilmesiyle birlikte mikrobiyalitler bir kez daha gün yüzüne çıktı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Van Gölü'nde meydana gelen kuraklık her geçen gün yeni bir keşfe imza atılmasını sağlıyor. Suyun çekilmesiyle birlikte bu kez mikrobiyalitler ortaya çıktı.
Türkiye'nin en büyük gölündeki mikrobiyalitler Adabağ Köyü sahillerinde görüldü. Dalış turizmi nedeniyle de büyük ilgi toplayan yapılar, dronla görüntülendi.
Mercan kayalarını andıran mikrobiyalitler, gölün altında bulunan çatlaklar sayesinde oluşuyor. Cansız gibi görünse de bakterilerin birleşimiyle oluşan mikrobiyalitler, çok sayıda mikroalg ve mikroorganizmalar için yaşam alanı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi