Vize sorunu nasıl çözülecek?
Türk vatandaşların yaşadığı Schengen vizesi sorunu devam ediyor. Her iki başvurudan biri reddediliyor. Konser için yurt dışına çıkması gereken sanatçılar dahi vize alamıyor. Bu durum turizm sektörünü derinden etkiliyor. Peki acenteler nasıl bir yol izleyecek? Vize sorunu çözülebilecek mi? CNN TÜRK'ten Emre Bayıroğlu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya sordu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
“Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan bu vize sorununu en kısa sürede inşallah hal yoluna koyacağız.” Cumhurbaşkanı Erdoğan vize konusunun çözümü için çalışılacağını söylemişti. Peki ne gibi sorunlar var?
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Kelimenin tam anlamıyla aslında sistemli bir şekilde Türk vatandaşlarına Schengen vizesi verilmiyor” ifadelerini kullanırken Türk vatandaşlarının vize çilesi bitmiyor. Başvurular tek tek reddediliyor. Vize için başvuru yapanlar, sonuçları merakla beklese de pek ümitleri yok.
Öte yandan Bağlıkaya, “Pazar daralmış vaziyette, vize istemeyen ülkeler açısından bakıldığında bir avantaj tabi. Oraya vatandaşlarımızın seyahati çok daha fazlalaştı” şeklinde görüş belirtti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...