hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    X’in İstanbul'da açtığı temsilcilik ne ifade ediyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya platformu X, Türkiye’de temsilcilik açtı ve temsilci atadı. Haberi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN TÜRK yayınında açıkladı. Peki X’in Türkiye’de temsilcilik açması ne ifade ediyor? Sosyal medya üzerinden itibar suikastı yapanların işi zorlaştı mı? Ayrıntıları, CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Doğukan Yıldırım'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X'in Türkiye'ye temsilci atama kararını CNN TÜRK'te duyurdu.

    X’in İstanbulda açtığı temsilcilik ne ifade ediyor

    Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık konuyla ilgili, “2020 yılı Türkiye için bir dönüm noktası çünkü sosyal medya yasası çıkarıldı ve günlük 1 milyon erişimi olan platformlar mutlaka temsilcilik açma zorunluluğu vardı bazıları açtı ama bazıları ayak diretti” ifadelerini kullandı.

    İşte onlardan bir tanesi de sosyal medya platformu X'ti. Uyarılar yapıldı, temsilci atanmaması üzerine reklam yasağı kondu. Ve uyarılar dikkate alındı, İstanbul merkezli X temsilciliği açıldı.

    “Nelerle karşı karşıya kalıyorduk algı yönetimleri, manipülasyonlar yapılıyordu. Sosyal medyada atıp tutuyorlardı klavye delikanlılığı yapılıyordu, kendileri bu alanda at koşturuyordu.”

    Peki temsilcilik açılması ne anlama geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    X’in İstanbulda açtığı temsilcilik ne ifade ediyor

    “Şimdi bundan sonra yasanın yürürlükte olması ve X'in de reklam yasağı vardı. Şimdi bu yasak kalktı. Artık bundan sonra 48 saat içerisinde bu içeriklerin kaldırılması için başvurular yapılacak. Burada sadece devlet değil bireysel olarak başvurular yapılacak. İçerikler kolay bir şekilde kaldırılacak.”

    Uzmanlar X'in aldığı temsilci açma kararının diğer sosyal medya platformlarına da örnek olacağı görüşünde.

    “Bundan sonraki süreçte bizimde hukuki olarak muhatabımız olacak burası. X burada her şeyi paylaşırım. Bir şey olmaz algısı artık sona ermiş durumda.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow