hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yargıtay'da başkanlık seçimi: 348 üye oy kullanmak için sandığa gidecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yargıtay, başkanlık seçimi için bugün Büyük Genel Kurulu'nu topluyor. Başkan Mehmet Akarca'nın görev süresi dolarken, Akarca dahil üyeler aday olabilecek. Seçimlerde, 348 üyenin salt çoğunluğunu alan aday, başkan seçilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÜKSEK MAHKEMELERDE SEÇİM MARATONU

    Yüksek Yargı'da seçim maratonu devam ediyor. Anayasa Mahkemesi'nde seçim sürecinin tamamlanması ve Kadir Özkaya'nın göreve seçilmesinin ardından gözler Yargıtay Başkanlığı seçimlerine çevrildi. Yüksek Mahkemenin başkanlığı için 348 Yargıtay üyesi sandığa gidecek. Seçimlerde mevcut Başkan Mehmet Akarca'nın yer aldığı 5 adayın yarışması bekleniyor. Başta Can Atalay dosyası olmak üzere çok sayıda dikkat çeken kararın altına imza atan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün de Yargıtay Başkanlığı seçimlerindeki adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

    MEVCUT BAŞKAN MEHMET AKARCA YENİDEN ADAY

    Yargıtay Büyük Genel Kurulu; Birinci Başkanı, Birinci Başkanvekilleri ile Daire Başkanlarını kendi üyeleri arasından, üye tamsayısının salt çoğunluğu ile ve gizli oyla seçecek. İlk üç oylamada sonuç alınamazsa; seçim, üçüncü oylamada en çok oy alan iki aday arasında yapılacak. Dördüncü oylamaya katılacak olan adayların aldığı oya eşit sayıda oy alanlar da seçime katılabilecek. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa seçim yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması şartı aranacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DANIŞTAY'DA SEÇİM SÜRECİ GELECEK AY BAŞLAYACAK

    Öte yandan; Bir başka Yüksek Mahkeme olan Danıştay'daki seçim süreci ise gelecek ay başlayacak. Seçim süreci içinde Danıştay'ın 113 üyesi de doğal başkan adayı, Danıştay başkanı seçilebilmek için üyelerin salt çoğunluğunun oyunun alınması gerekecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow