Yaz yağmuru sel getirdi! Bir çok ilde su baskınları yaşandı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Meteoroloji sağanak yağış ve ani sel baskınlarına karşı uyarmıştı. Yurdun pek çok noktasında yaşanan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Şiddetli yağış seli, sel ise taşkınları beraberinde getirdi. Bir çok ilde benzer manzalar ortaya çıktı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde aniden başlayan yağışla birlikte iki katlı bir eve yıldırım düştü. Bu sırada kahvaltı eden aile fertleri büyük korku yaşadı. Yıldırım düşmesi sonucu evin camları kırıldı. Bir odada bulunan pencereler yerinden söküldü dışarı savruldu.

Yıldırım düşen ev kullanılamaz hale geldi Neyse ki ölen ya da yaralanan olmadı. Ekipler, evde hasar tespit çalışması başlattı.

Kayseri'de ise öğle saatlerinde başlayan sağanak, dakikalar içinde sele döndü. Selin şiddetiyle Bünyan ilçesinde bir istinat duvarı çöktü.

Yağışın etkisiyle rögarlar taştı.Cadde ve sokaklar suyla doldu. Ekipler, suyun taştığı noktalarda çalışma başlattı. Bölgedeki birçok ev ve iş yerini su bastı.

Adana'da da manzara aynıydı. Feke ilçesinde öğleden sonra etkisini gösteren yağış, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yağış, kentte bir çok noktada su taşkınlarına neden oldu, bazı ev ve ahırlar su altında kaldı. Selin ardından bir araç çamura gömüldü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Selin vurduğu bir diğer yer de Malatya. Meteroloji'nin uyarıda bulunduğu Darende ilçesinde şiddetli yağış sonrası sokaklar adeta göle döndü, bazı evleri su bastı. Ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bastıran sağanak nedeniyle dere yatağı taştı, 3 ev hasar aldı. Evleri tamamen çamur ve su altında kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow