hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni detaylar! Özel'in o sözleri Kılıçdaroğlu’na mı?

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partide 1 Nisancılar olarak ifade edilen ve yerel seçim sonrası olağanüstü kurultay hesapları yaptıkları konuşulan parti içi muhalefete ‘Avuçlarını yalarlar, üç-beş hazımsız’ ifadelerini kullandı. Öznel’e parti içi muhalefetten yanıt geldi. Son bilgileri CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt detayları şu ifadelerle aktardı;

    CHP’de bir yandan yerel seçim trafiği devam ederken bir yandan da genel merkezde parti için muhalefet arasındaki gerilim sürüyor. 

    Bu noktada CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılmış ve dikkat çekici ifadeler kullanmıştı. Özellikle yerel seçimlerde olası bir başarısızlık halinde kurultaya götüreceğini söyleyen isimler hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

    Özel, parti içi muhalefeti işaret etmişti ve ‘Parti başarısız olsun diyenlere, bu partiyi bırakacaksan bana yazıklar olsun. Kenardaki pusu siyaseti başarılı olamaz. Varsa böyle birileri avuçlarını yalarlar’ şu ifadelere yer vermişti.

    Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimleri işaret ederek, “Kurultayı hazmedememiş 3-5 hazımsız’ ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu açıklamalara özellikle muhalif kısımdan bir gazeteye yapılan açıklamalar var.

    O açıklamalarda muhalif bir isim tarafından “Birkaç hazımsızı 1 Nisan günü göreceğiz. Bu çok kötü bir dil. Birkaç olur mu? Partinin yarısıyız’ Kurultay delegelerinin yarısı senin karşında, biz elimize çıtlatsak kurulduğu için 700 imza toplarız. 700 imza hazır. Her geçen gün de artıyor. Genel başkan böyle bir dil kullanamaz’ cevabı verildi.

    Diğer taraftan da özellikle yerel seçim sürecinde en çok tartışılan şehirlerden biri Hatay oldu. Hatay'da özellikle 6 Şubat depremlerin yıl dönümünde, mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yoğun bir protestoya uğramıştı.

    Genel merkezde anket çalışmaları başlatılmıştı. Özellikle Savaş'ın aday olup olmayacağı noktasında çalışmalar yapılmıştı. Bu noktayla ilgili Lütfü Savaş’ın bir gazeteyi yapmış olduğu özel açıklamalar var. O açıklamalar oldukça dikkat çekici.

    Özellikle bu noktada Özgür Özel ile yaptığı görüşmede kendisine Özel’in ‘Başkanım bir kişi öner onu yapalım’ dediğini ve anketlerin kötü geldiğini işaret ederek bu kelimeleri kullandığını ifade etti.

    Savaş ise ‘Önerecek kimse yok. O kadar anket yapılmış, birisi yaklaşamamış. O zaman beni affedin, gidiyorum. Ben kazanırım” dediğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sürecin ardından Lütfü Savaş ile devam edilme kararı verildiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow