hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye, saatler sonra yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gidecek. Bu kapsamda siyasi liderlerin ve adayların nerede oy kullanacakları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener Ankara'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da oy kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    81 ilde, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile mahalle muhtarlarını belirlemek üzere gerçekleşecek seçime saatler kaldı.  Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu yerel seçimlerde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

    LİDERLER OYLARINI KULLANDI

    ERDOĞAN ÜSKÜDAR'DA

    CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Gerçekten arka arkaya bu kadar kısa bir süreyle bu iki seçim milletimizi yordu. Bizleri de yordu. Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bu kampanyadan sonra da bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel yönetimlerde inşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum" dedi.

     

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak Cumhurbaşkanlığı Mahalli İdareler Yerel Seçimleri için oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu'na saat 13.15 sıralarında geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen karşıladı. Oy kullanacağı sınıfa giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Pusula ve mührü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine girerek oyunu kullanırken, eşi Emine Erdoğan da oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan 3308 numaralı sandıkta oy kullandı. Kabinden ilk olarak Emine Erdoğan çıktı, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinden çıkarak birlikte sandığa zarfı attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imza işleminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyden önce kısa bir süre önce malum milletvekili seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini icra ettik. Şimdi de tabii yerel yönetimler seçimini icra ediyoruz bugün. Gerçekten arka arkaya bu kadar kısa bir süreyle bu iki seçim milletimizi yordu. Bizleri de yordu. Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bu kampanyadan sonra da bugün bu seçimleri icra etmek suretiyle yerel yönetimlerde inşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlı bir netice çıkar diye düşünüyorum. Bu seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak. Bir taraftan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi, diğer taraftan yerel yönetim seçimleri bunların ülkemizde inşallah yeni bir dönemin, yeni yüzyılın başlangıcına vesile olmasını diliyorum. Milletimize gösterdiği bu sadakat içinde şahsım ve tüm partili arkadaşlarım olarak teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bütün sandık kurulu mensubu arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim" dedi. Oy kullanma işleminin ardından okul bahçesinde bekleyen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a okul önünde bekleyen bir engelli vatandaş hediye takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy kullandığı sandıkta 346 seçmenin olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEVLET BAHÇELİ ANKARA'DA OY KULLANDI

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu'nda 1320 numaralı sandıkta oy kullandı. Sol kolu sargılı olan Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra çıkışta açıklamada bulundu. Bahçeli, "Yeni yüzyılın mahalli idareler seçimleri olarak ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bütün siyasi partilerimize, onların değerli adaylarına başarılar diliyorum. Seçimlerin milletimiz için, devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah çok daha güzel günler çok daha güzel seçimler gerçekleştirilecektir. Şimdiden bütün milletimize teşekkür ediyor, sağlıklar diliyorum" ifadelerini kullandı. Bahçeli, seçim sonucunu MHP Genel Merkezi'nden takip edeceğini belirtti.

    Bahçeli, 17 Mart'ta yapılan MHP Olağan Kongresi'ne de kolu sargılı şekilde katılmış ve partiden, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur" açıklaması yapılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanacağı Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'na eşi Didem ve kızı İpek Özel ile geldi. Oyunu kullanacağı 1174 nolu sandığın bulunduğu sınıfa gelen Özel, gelen sırasının ardından sınıfa girerek sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Pusula ve mührü alan Özel, kabine girerek oyunu kullanırken, ardından eşi ve kızı da aynı sandıkta oylarını verdi.

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    Özel oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada "İyi bir pazar diliyorum. Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Yönetim noktasında aday olan herkese başarılar diliyoruz. Seçim geçmiş süreçlerde elbette siyasi tartışmalar oldu ancak çok büyük aksilikler olmadan çok üzücü olaylar olmadan bugüne kadar geldik. Seçimin huzur ve güvenle geçmesini temenni ediyorum. Bundan sonra karar milletin, hepimiz saygılı olacağız." dedi. 

    AKŞENER ÇANKAYA'DA

    İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Çankaya ilçesindeki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda 4625 numaralı sandıkta eşi Tuncer Akşener ile oy kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Akşener, "Hür ve müstakil olarak ve ittifak siyasetine mahkum olmadan bu ucube sistemin dayattığı bu sistemin dışına çıkmak elbette çok yorucu. Bana göre partinin hemen hemen her bireyinin haksızlığa uğradığı, çok iftiralarla karşı karşıya kaldığımız; ama bu direnmenin Türkiye açısından göreceksiniz ki siz gençler açısından neye tekabül ettiğini 1 yıl sonra daha iyi anlayacağız. Dolayısıyla zorlu bir süreçti. Ben miting yerine, ilçelerde ve il merkezlerinde esnaf gezerek propaganda yaptım. Bedensel bir çalışma olduğu için bayağı da yoruldum. İnşallah hayırlısı olur. Seçim sonuçlarının Türkiye açısından iyi olacağını düşünüyorum. Bizim açımızdan da iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Proje üzerinden rekabet etme siyaseti ve odakta seçmenin olduğu bir siyaset dilinin hakim olması için çaba gösterdiklerini belirten Akşener, "ani mesela basın emekçilerinin maaşı hiç konuşulmuyor fakındaysanız. Bunların konuşulabildiği, yerel basının durumunun konuşulabildiği seçimler ve bir siyaset dilini inşallah oluşturacağız diye ümit ediyorum" dedi.

     

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    'ANKARA'DA ÇOK İLGİNÇ GEÇECEK'

    Akşener, Ankara'da seçim tahminine ilişkin soruya, "Seçim Ankara'da çok ilginç geçecek" diye cevap verdi. Akşener, ilk kez Ankara'da oy kullandığı hatırlatılınca da "Biz Ankara'da kiralık bir eve taşındık. Dolayısıyla kirası biraz yüksekçe bir ev. İstanbul'daki evimizi kiraya verdik. O kirayla burayı ödüyoruz. Yani onun için Ankaralı oldum. Onun için bunların konuşulması gerekiyor. Orta oyunu bu. Yani benim kaşım şöyle, gözüm böyle kime ne? Halbuki basın emekçilerinin sendikası yok. Canı istendiği gibi maaş veriyor. Yerelde asgari ücretin düşüğü maaş alıyor bu çocuklar. Siyasetçi kadar yorulan insanlarsınız siz. İnşallah iyi olacak. Her şey iyi olacak. Yani bizim durumumuz iyi olacak" diye konuştu.

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ve eşi Beyza Erbakan, '31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'ne geldi. Bir süre sıra bekleyen Erbakan çifti 4491 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

     

    Yerel seçimde liderler oylarını kullandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow