Yıldırım 2 can aldı
Ege'de sağanak ve fırtına hasara sebep oldu. Ağaçlar söküldü, enerji nakil hatları zarar gördü. İzmir'de ise yıldırım, 14 yaşındaki bir çocuk ile babasının ölümüne sebep oldu.
İzmir'in Kınık ilçesinde çiftçilik yapan Bayram Türkmen, tütünlerini kuruması için tarlasına dizmişti. Şiddetli yağış başlayınca üzerlerini örtmek için dışarı çıktı. Yardım etmesi için 14 yaşındaki kızı Tülin'i de yanına aldı. Ürünleri örteme çalıştıkları sırada üzerlerine yıldırım düştü.
Yakınları ambulans çağırdı. Ancak araç çamura saplandı. Uğraşlar sonucu ambulans çıkartıldı. Sağlık ekipleri müdahale tarlaya ulaştığında artık çok geçti. Tülin Türkmen ve babası hayatını kaybetmişti.
Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri ise dakikalar içinde bu hale geldİ. Sağanak ve hortum hayatı durma noktasına getirdi.
Ağaçlar devrildi, enerji nakil hatları koptu. Altınova, Akçay ve Altınoluk'ta elektrik kesintisi oldu.
Denize cephesi olan iş yerlerinin camları kırıldı, kıyıdaki tekneler zarar gördü.
Ayvalık'ta sahilindeki mendireklerde mahsur kalan 5 kişi, fırtınanın etkisini kaybetmesiyle yüzerek kıyıya çıkabildi.
Bölgede hasar tespit çalışması sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Daltonlar suç örgütüne operasyon! Çok sayıda gözaltı
Dikkat! Meteoroloji uyardı: 2 bölge 5 il için kuvvetli sağanak alarmı!
EV KADINLARINA EMEKLİLİK: Ev hanımlarına emeklilik hakkı ne zaman çıkacak, kimler yararlanabilecek, şartlar neler?
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 25 il için sağanak alarmı
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!