YSK seçim için deprem bölgesinde
Gözler bir yandan da seçimde. Seçim nasıl olacak, depremzedeler nasıl oy kullanacak? Bu soruların yanıtları için Yüksek Seçim Kurulu heyeti, deprem bölgesinde. Heyet, 3 gün boyunca 11 kentte incelemelerde bulunacak. Depremzede seçmenlerin durumu ve seçim güvenliğine dair rapor hazırlayacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yüksek Seçim Kurulu'nun oluşturduğu gözlem heyeti, depremin vurduğu 11 ili ziyarete başladı bugün.
Deprem bölgesindeki seçmenin durumu, diğer illere tahliye edilenler ve seçim güvenliğine ilişkin rapor hazırlanacak.
Depremzede seçmenin nerelerde oy kullanacağı YSK yetkililerinin bölge ziyaretleri sonrasında netleşecek.
Seçim tarihi konusunda ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ı işaret etmişti. AK Parti gündemine erteleme seçeneğini almıyor.
Depremzedelerin yerleştirildiği çadır kentlerde oy kullanılması, oy sandıkları için konteynerler oluşturulması da planlanıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
-
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit
Mayıs ayında şaşırtan görüntü! İlçe beyaza büründü