hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YSK'nın Van kararının gerekçesi ne? Hukuki süreç tamamlandığında mazbata ne olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    YSK, Van'da DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği tartışmaları sürerken karar aldı ve belediye başkanlığına dair mazbatanın zeydan'a verileceğini söyledi. Peki, kararın gerekçesi ne? Bundan sonra ne olacak? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YASAKLI HAKLARLA İLGİLİ YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

    YSK, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin bulunmadığı yönündeki kararını kaldırmasına ilişkin talebi görüştü. Toplantıda 7 ye 4 oy çokluğuyla mazbatanın verilmesine karar verildi. Peki, YSK'nın bu kararı almasının gerekçesi ne? Gerekçe henüz yazılıyor ama edinilen bilgilere göre Zeydan'ın yani yasaklanmış olan hakların geri alınması ile ilgili yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle YSK'nın mazbatayı Zeydan'a verme kararı aldığı ifade edildi.

    YSKnın Van kararının gerekçesi ne Hukuki süreç tamamlandığında mazbata ne olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YASAKLI HAKLARIN GERİ ALINMASI KESİNLEŞMEDİ"

    Zeydan terör propagandası yapma suçundan ceza almış, 3 yılı cezaevinde olmak üzere cezasının infazını tamamlamıştı. Cezaevi süreci sonrası memnu haklarının iadesi için dava açılmış, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi de Zeydan'a oy çokluğu ile o hakları iade etmişti. Fakat mevzuata göre ceza tamamlandıktan 3 yıl sonra yasaklı hakların iadesi gerekiyor. Adalet Bakanlığı'nın girişimiyle mahkeme ilk verdiği kararda değişikliğe gitti. Yani yasaklanmış olan hakların iadesi talebini reddetti. Fakat temyiz süreci devam ediyor. İşte YSK da yargı sürecinin sürdüğüne işaret ederek mazbatanın Zeydan'a verilmesine karar verdi.

    YSKnın Van kararının gerekçesi ne Hukuki süreç tamamlandığında mazbata ne olacak

    HUKUKİ SÜREÇ TAMAMLANDIĞINDA MAZBATA NE OLACAK?

    Peki, yargı süreci tamamlanırsa ne olacak? Eğer mahkemenin verdiği yasaklanmış olan hakların reddi yönündeki karar hükmü kesinleşirse bir önceki karar geçerli olacak. Yani Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığı tespiti onanmış olacak. Bu durumda da Zeydan'ın mazbatası geri alınacak. Bu kez belediye meclisi tarafından yeni bir isim başkan seçilecek. Belediye meclisinde en fazla üye sayısına sahip olan DEM Parti'den bir isim o koltuğa oturabilecek.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow