Yunanistan'daki Terör Kampı: Lavrion
HDP’li Semra Güzel Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Yunanistan'da bulunan Lavrion Kampı'nda bomba ve sabotaj eğitimi alarak İstanbul’a bombalı saldırı için gelen PKK terör örgütü üyesi Hüsamettin Tanrıkulu yakalandı. Peki bu Lavrion Kampı nedir? Detayları, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
Lavrion Kampı’nda PKK’ya katılmak için Avrupa ülkelerinden gelen kişilerin 6 ay burada eğitim alıyor. Eğitim veren elebaşlarının 3 ayda bir değişiyor. Eğitimden sonra verilen Yunan pasaportu ve uçak biletiyle Irak’a geçiliyor. Kampta MLKP'li ve DHKP-C'li teröristlerin. Lavrion Kampı iki ana bölümden oluşuyor. Atina içindeki bölümde 80 dairelik iki bina var. Binaların arka kısmı limana birleşik. Kampın kontrolü PKK'lılarda. Terör kampının sorumlusu Baran kod adlı PKK’lı terörist. Kampın giderler Avrupa Birliği'ne bağlı kuruluşlar tarafından karşılanıyor. Kampın ikinci bölümü ise yarım saatlik mesafedeki kırsal bölgede konteyner ve çadırlardan oluşuyor. Burada da kadro olarak adlandırılan 2-3 örgüt mensubu faaliyet yürütüyor.
Haziran 2022 MİT’in operasyonuyla yakalanan Yunan casus tutuklandı. Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye’ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara tutuklandı. Ağustos ayı başında HDP Milletvekili Semra Güzel Yunanistan’a giderken yakalandı. Terör örgütü PKK/KCK'nın talimatı ile büyükşehirlerde silahlı ve bombalı sansasyonel eylem hazırlığındaki 'Delil' kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu, Esenyurt'ta yapılan operasyonla yakalandı.
"Silahlı ve bombalı sansasyonel eylem hazırlığındaki 'delil' kod adlı Hüsamettin silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranması bulunan, Yunanistan ülkesinde bulunan Lavrion Kampında ideolojik, silahlı ve sabotaj eğitimi alıp ülkemizde bombalı ve silahlı eylem arayışı içerisinde olan 'delil' kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu 3 Eylül 2022 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi. Ayrıca operasyon anına ilişkin görüntüler paylaşıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!