Yurt dışına kaçırılan Marcus Aurelius heykeli Türkiye'ye iade edildi
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Marcus Aurelius heykeli, uzun süren bilimsel ve hukuki çalışmaların ardından Türkiye'ye iade edildi. Heykel, Burdur'dan 1960'lı yıllarda yapılan kaçak kazılarla yurt dışına kaçırılmıştı.
Türkiye'nin 65 yılı aşkın bir süredir peşinde olduğu heykel, sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nden geri getirildi.
Marcus Aurelius heykeli, Amerika Birleşik Devletleri'nin Cleveland Sanat Müzesi koleksiyonunda bulunuyordu. Heykel için uzun süredir bilimsel ve hukuki çalışmalar sürüyordu. Eser, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü uzun soluklu çalışmalar neticesinde Türkiye'ye kazandırıldı.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde bulunan Cleveland Sanat Müzesi'nde düzenlenen resmi törenle teslim süreci gerçekleştirildi. Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı da katıldı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, sanal medya hesabından heykelin Türkiye'ye iadesi yapıldığını duyurdu. Yazgı, "Heykel, 14 Nisan 2025 tarihinde Cleveland Sanat Müzesi'nde düzenlenen törenle resmen Türkiye'ye iade edilmiştir." ifadelerine yer verdi.
Burdur'daki Boubon Antik Kenti'nde 1960'lı yıllarda yapılan kaçak kazılarla yurt dışına kaçırılan heykel, milattan sonra 2'nci ve 3'üncü yüzyıllara tarihlendiriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
29 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 85 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama