Yurtlar afetzedelere kapılarını açtı
Çifte deprem felaketi, 13 milyonu aşkın kişinin hayatını kökünden değiştirdi. Evsiz kalan on binlerce kişi, başka illere tahliye edildi. Eskişehir ve Sivas'ta KYK yurtları, depremzedelere açıldı. Burada binlerce kişinin beslenme, barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra psikososyal destek de veriliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Her şeylerini kaybettiler. Evlerinden geriye kalanı bırakıp, başka şehirlere yerleştiler. KYK yurtları, evsiz kalan on binlerce depremzedenin geçici evleri oldu.
Sivas'taki KYK yurt yerleşkeleri, deprem sonrası afetzedelere tahsis edildi. Bu yerleşkelerde depremzedelere 3 öğün yemek, sıcak su ve benzeri hizmetler sağlanıyor.
Eskişehir'deki KYK yurtları da afetzedelere kapılarını açtı. Öğrenciler için tasarlanan yerleşke, şimdi deprem bölgelerinden gelen bin 500'e yakın kişiye ev sahipliği yapıyor.
KYK yurtlarında gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, depremin şokunu atlatmaya çalışan afetzedelere psikososyal destek de veriliyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
Tuz Gölü'nde felaket: 2 bin yavru susuzluktan hayatını kaybetti
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?