Yusufeli Barajı’nda su yükseliyor
Türkiye’nin en yüksek barajı Yusufeli'nde su yükselmeye devam ediyor. Barajda su seviyesi, 60 metreye kadar ulaştı. Hem yükselen suyu hem de su altında kalacak bölgeyi görmek isteyenler de barajı ziyarete gidiyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Tüm bu alan su altında kalmadan bir kez daha görmeye gittiler. Yusufeli her gün biraz daha tarihe gömülüyor.
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilip, su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'nda su yüksekliği 60 metreye ulaştı. 41 milyon metreküp su depolanan barajda, suyun yükselişi de hızlandırılmış olarak böyle yansıdı kameraya.
Ülke ekonomisine yıllık 5 milyar TL katkı sağlayacak projeyle, depolanan suyun potansiyel enerjisi yıllık ortalama 1 milyar 900 milyon kilovatsaat elektrik enerjisine dönüştürülecek. Yusufeli; yerli ve milli otomobil TOGG'un 750 bin adedinin ihtiyacı elektriği de üretebilecek.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!