Zap'ta kilit kapandı sıradaki hedef ne?
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ta Pençe-Kilit bölgesinde gerçekleştirilen operasyonların sonucuna ilişkin konuştu. "Kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi. Zap'ta kilidin kapatılması neden önemli, bundan sonra hedef neresi? Terör ve Güvenlik Uzmanı Mitat Ferhat Tut CNN TÜRK’te değerlendirdi.
Bölgedeki operasyon ve çatışmalar aylardır devam ediyordu. Son açıklama Milli Savunma Bakanı Yaşar Gülerden geldi. Zap'ta kilit kapatıldı.
Peki Zap'ta kilidin kapanması neden bu kadar önemli? Teröre karşı hangi adımlar yolda?
Terör ve Güvenlik Uzmanı Mitat Ferhat Tut konuyla ilgili CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, “Terör yuvalarının üzerinde artık Türk askerinin varlığı mevcut. Bu da terörü hududumuzdan, vatanımızdan ileriye doğru ittirmemizi sağlıyor. Daha ileriden karşılayarak içerdeki güvenliği de sağlamamızı gerektiriyor. Irak’la yapılan iş birliği anlaşması terörle mücadeledeki iş birliği anlaşması neticesinde Irak kuzeyindeki bölgesel yönetimle olan ilişkiler sayesinde bunu sağlayabildik. Kalıcı olarak burada güvenliği sağlıyoruz. Artık sıra Suriye’ye doğru gelmiş demektir burada da Türkiye’nin genel istediği işaretli olan bölgede yol hattı boyunca bunun tamamlanması. Burada önemli olan Barış Pınarı harekatıyla girilmiş olan bu bölgenin da kilitlenmesi” şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama