Zayıflamak için başladığı sporda Milli sporcu oldu | Video

Zayıflamak için başladığı sporda Milli sporcu oldu | Video

Bayburtlu İkranur Akkuş yaklaşık bir yıl önce fazla kilolarından kurtularak daha sağlıklı bir bedene kavuşmak için zayıflamaya karar verdi. Ama aradığını sporda buldu, öyle çok çalıştı ki zayıflamakla kalmadı Milli Takım'a da davet edildi.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Önyargısını bile minderde yendi. İkranur, zayıflamak için başladığı spordan kendisine yeni bir yol, yeni bir ufuk açtı.

Bayburt'un Demirözü ilçesinde yaşayan İkranur Akkuş, yaklaşık bir yıl önce fazla kilolarından kurtularak daha sağlıklı bir bedene kavuşmak için zayıflamaya karar verdi.

Akkuş, ailesinin de desteği ile güreşe başladı. Yaklaşık 6 ayda 82 kilodan 57 kiloya düştü.

Zamanla güreşteki yeteneği fark edildi ve yarışmalara hazırlandı. Profesyonel olarak ilk kez geçen yıl organize edilen Büyük Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası'na katılarak 57 kiloda üçüncü olmayı başardı.

Haber devam ediyor
Haberin devamı
Haber devam ediyor
Haberin devamı

Milli takıma davet edilen genç sporcunun gözü yükseklerde.