Duymayan köpek işaret dilini öğrendi
İngiltere'de işitme engelli olduğu için daha önce beş sahibi tarafından terk edilen Ivor, işaret dili öğrendi. Yavru köpeğin hayatı değişti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ivor yavru bir köpek. Henüz 10 aylık olan köpek duymuyor. Bugüne kadar beş sahibi tarafından terkedildi çünkü köpek eğitimden geçemiyordu. Ancak İngiltere'nin Colne kentinde yaşayan Ellie ile tanışınca her şey değişti. Yeni sahibi ona el ve parmaklarla işaret dilini öğretti.
Ivor'ın artık hayatı kolaylaştı. Sahibinin göstereceği işaretleri sabırla bekliyor ve hemen eyleme geçiyor. "Şimdi gel, otur, yat, dur" gibi işaretleri anlıyor.
Ivor işaret diliyle ilgili ilk eğitimini hayvan koruma örgütünde aldı.Yeni sahibi ellie ile de yeni işaretler öğrendi.
Ivor'ı görür görmez evlerine almak istediklerini söyleyen Ellie'ye göre Ivor, her gün aşama kaydediyor. "Kapıda biri var" işaretini de anlayan Ivor "Yuvarlan" komutunu da kapmak üzere.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


ChatGPT yüzünden neredeyse ölüyordu! ABD merkezli yapay zeka şirketine dava!

Yaz Düğünleri Hız Kesmiyor! İşte 2026'nın En Popüler 5 Balayı Rotası...

Kendi Kendine Gülmek: Psikoloji Ve Davranış Biliminde Yeni Bir Bakış

Sadece Sevgiden Sanılıyordu! Kedilerin Birbirini Yalamasının Nedeni Belli Oldu

Jennifer Lopez'in gençlik sırrı! Latin güzeli fit görünümü ile yıllara meydan okuyor! 'Kim der 56 yaşında'