hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kararlarımızı nasıl veriyoruz? | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Gündelik hayatımızda onlarca konuda karar veririz. Bu kararların türüne göre beynimiz farklı işleyiş sürer. Normalde günlük yaşamımızda ne giyeceğimiz ya da ne yiyeceğimize kolayca karar verebiliyorken eğer hoşlandığımız biriyle buluşacaksak aynı sorunun cevabını bulmak zorlaşır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte bu ayrımın nedeni duygular. Gündelik yaşamımızda duyguların karışmadığı kararlarımızın hepsinde beynimizin Prefrontal korteksi işlemi gerçekleştirir ve “fayda” analiziyle pratik bir sonuç verir. Duygularımızın devreye girdiği zamanlarda ise singular korteks aktive olur yani limbik sistem devrededir ve tam bir kararsızlık savaşı ortaya çıkar.

    Beynimizdeki milyarlarca nöron birbiriyle bağlantılı ve ortaklaşa çalışıyor. Duygusal konularda karar alacağımız zaman nöronlar evet ve hayır cevabı için 2 gruba ayrılıyor ve bu iki cevabı savunan nöronların arasında bir savaş ortaya çıkıyor. İşte bu sistemsel savaşın detayları karar alma şeklimizi ve kararsızlıklarımızı anlatıyor.

    Bu videomuzda beynimizin karar alma süreci ve kararsızlıklarımıza dair cevapları aktarılan sorular ise şunlar:

    1- Peki nasıl karar veriyoruz ya da kararsız kalıyoruz?
    2- Karar bunca savaşa rağmen mutlak doğru mu?
    3- Herkesin beyni aynı işi yapıyorken neden sonuçlar farklı?
    4- Neden kararsızlığımız uzun sürüyor?
    5- Nasıl yöneteceğiz?

    “Hikayedeki Seni Bul” Kitabının yazarı Betül Yergök, hem avukat hem yaşam koçu ve özel olarak nörobilim üzerine çalışıyor. Tüm duygu ve davranışlarımızın, tüm yaşam sürecimizin beyindeki seyrini, beynin yönetimini ve daha iyi bir hayat için iyi bir “Beyin Orkestrası Şefi” olmayı anlatıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow