Kaygılı bağlanma ve ilişkiler | Video
Kaygılı bağlanan kişinin beyninde hipokampusta buna neden olan anı aktiftir, Amigdala ise sürekli terkedilme kaygısı içerisindedir, hipotalamus hep “kurcala, emin ol, kovala” gibi komutlar verir ve nöral tanımlar sürekli karışmaktadır.
Kaygılı bağlananın amigdalasında emin olmama durumunda sürekli bir kaçak oluşur ve ani duygu iniş çıkışları yaşar. En büyük etken değersizlik ve emin olamama halidir. Kaygılı bağlanan kişi için emin olmama ve değersizlikle tehlike baş göstermişse bu kişi holistik ve analitik bakışını, ne isteyip istemediğini ve tanımlarını yitirir.
Kaygılı bağlanan kişi ilişkiyi kendi eliyle öldürür ve olay mahallini terk etmeyen katil gibi de asla ilişkiyi bitirmez. Kendi kafasında uzun yıllar savaşabilir ve hala geçmişindeki ilişkinin detaylarından emin olmaya çalışan cümleleri bile olabilir.
Kaygılı Bağlanan ve kaçıngan bağlanan arasındaki farklar, kaygılı bağlanmanın nedenleri, kaygılı bağlananın ilişki dünyasındaki davranış ve çelişkileri, ne yapılması gerektiği anlatılmaktadır.
“Hikayedeki Seni Bul” Kitabının yazarı Betül Yergök, hem avukat hem yaşam koçu ve özel olarak nörobilim üzerine çalışıyor. Tüm duygu ve davranışlarımızın, tüm yaşam sürecimizin beyindeki seyrini, beynin yönetimini ve daha iyi bir hayat için iyi bir “Beyin Orkestrası Şefi” olmayı anlatıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2025 | Anne, eş ve kayınvalideye özel WhatsApp ve Instagram'da paylaşabileceğiniz en güzel Anneler Günü mesajları
ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ! Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?, ilk kez ne zaman kutlandı?
ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2025? Anneler Günü yarın (11 Mayıs) mı, hangi gün?
9 MAYIS 2025 CUMA HUTBESİ KONUSU VE PDF METNİ: Bu haftaki Cuma hutbesi konusu ne?
Lezzetli ekmekler köy tandırında pişiyor