Oklu kirpiler tünel inşaatını durdurdu
Atatürk Barajı Gölü’nde yapılan tünel çalışmalarında nesli tükenmek üzere olan 5 oklu kirpinin bulunması üzerine, tünel çalışmaları bir süre durduruldu.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, baraj gölü tünellerindeki çalışmaları sırasında, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan 5 oklu kirpiye rastladı. Bunun üzerine tünel çalışmalarına ara verildi ve durum Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bildirildi. Çalışma sahasına gelen uzmanlar, üç günlük çalışma sonucu kirpileri bulundukları yerde yakaladı.
Nesli tükenmekte olan kirpilerin doğal ortama bırakıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığımıza bağlı iki genel müdürlüğümüz uyum içerisinde yaban hayatına sahip çıkmıştır. Kirpiler bulundukları yerden alınarak Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner hekim tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra, sakınca görülmemesi üzerine ait oldukları doğaya bırakılarak, koruma altına alındılar" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
CUMA SELASI SAATİ: Cuma Selası Saat Kaçta, Ne Zaman Okunur? Cuma Selası Neden Okunur, Anlamı Ne?
CUMA NAMAZI KILINIŞI: Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığına göre Cuma Namazı kılınışı
Dua Lipa’nın güzellik sırrı ortaya çıktı! 7 gün uygulamak yetiyor! Cildi nemlendiriyor, kırışıklık oluşumunu yavaşlatıyor!
Zigana Dağı'nı Adeta Kucaklıyor! Sarı Zifin Çiçekleri Zigana'yı Renklendirdi... İşte O Manzara
Diyadin'in kalbindeki sessizlik; Meya Mağaraları