Oklu kirpiler tünel inşaatını durdurdu
Atatürk Barajı Gölü’nde yapılan tünel çalışmalarında nesli tükenmek üzere olan 5 oklu kirpinin bulunması üzerine, tünel çalışmaları bir süre durduruldu.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, baraj gölü tünellerindeki çalışmaları sırasında, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan 5 oklu kirpiye rastladı. Bunun üzerine tünel çalışmalarına ara verildi ve durum Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bildirildi. Çalışma sahasına gelen uzmanlar, üç günlük çalışma sonucu kirpileri bulundukları yerde yakaladı.
Nesli tükenmekte olan kirpilerin doğal ortama bırakıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığımıza bağlı iki genel müdürlüğümüz uyum içerisinde yaban hayatına sahip çıkmıştır. Kirpiler bulundukları yerden alınarak Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner hekim tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra, sakınca görülmemesi üzerine ait oldukları doğaya bırakılarak, koruma altına alındılar" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Van’ın tescilli lezzeti taze otlu peynir raflardaki yerini aldı
Yer Fıstığı Nasıl Yetişir? Türkiye'de Yer Fıstığı En İyi Nerede Yetişir?
2025 DÜNYA EBELER GÜNÜ MESAJLARI: Anlamlı, Resimli Ebeler Günü Mesajları! Facebook, WhatsApp, Instagram...
GENÇLEŞTİREN GÜZELLİK YÖNTEMİ! Doğal kolajen! 'Kırışıklıkları ütü gibi açıyor, cildi güzelleştiriyor'
Mayıs ayında kar sürprizi! Uludağ beyaza büründü