Yalan söylediğini anlamanın 10 yolu
Cümlelere dikkat: Arka arkaya gelen cümlelerindeki tutarsızlıklara dikkat edin. Hikayesinde birbirini tutmayan noktalar varsa bir şeyler saklıyor olabilir.
Haberin Devamı
/

Sorularınızla şaşırtın:
/
undefinedDikkatle izleyin, ve sonra da hiç beklemediği bir anda, hiç beklemediği bir soru sorun. Cevabı düşünürken dalıp gittiyse yeni bir hikaye yazıyor olabilir.
Haberin Devamı
Davranışlarını izleyin
/
undefinedDavranışları değiştiyse (sakin biriyken endişeli, endişeli biriyken sakin davranıyorsa), size söylemediği bir şeyler olabilir.
Çoğu insanın sahte gülümsemesi fark edilebilir
/
undefinedPek çok insan sahte gülümsemesiyle kendini ele verir. Ya zamanlama yanlıştır, ya uzun sürer, ya da belki gülümsemeyle öfkeyi aynı anda görürsünüz. Bu, bir şeyler sakladığının göstergesi olabilir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İçgüdüsel reaksiyonlarınıza dikkat:
/
undefinedBazen içgüdüsel tepki veya kadın sezgisi der geçeriz, fakat bilim adamları, içgüdüsel tepkilerimizin doğruluğunu saptayabileceklerini bile söylüyorlar.
Mikro mimiklere dikkat
/
undefinedBiraz ustalık gerektirse de karşımızdakinin bir anlık belli belirsiz mimikleri, fark edebilirseniz kendini ele verecektir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Çelişkileri fark etmeye çalışın: Kullandığı kelimeler ve ses tonu, el hareketleri ve kelimeler ya da ses tonu ve yüz ifadeleri birbiriyle uyum göstermeyebilir.
Huzursuzluğunu hissedersiniz
/
undefinedGöz teması kurmaması, terlemesi, uzak noktalara bakması huzursuzluk göstergesi olabilir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Detaylarda boğulduysanız dikkat
/
undefinedAnlattığı hikayede çok fazla detay varsa ortaya çıkmasını istemediği başka durumlar olabilir.
/
undefinedAnlattıklarının içinde doğru olduğunu düşündüğünüz gerçeğe odaklanın. Bu gerçek, karşınızdakinin neden yalan söylediğini anlamanıza yardımcı olacaktır.