hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne?

    3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, son durum ne
    expand

    1 milyonu aşkın kamu çalışanını yakından ilgilendiren 3606 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Maaş ve emekli aylığı artışı yaşayacak kamu çalışanları konunun Meclis’e gelmesini bekliyor. Peki, süreçte son durum ne, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor ve ne zaman çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen, din görevlisi, sağlık çalışanı ve polis gibi birçok kamu çalışanını ilgilendiren ek göstergede yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte konuya ilişkin son detaylar ve ilgili haberler…

    EK GÖSTERGE NEDİR?

    İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sefer Şener CNN TÜRK’e yaptığı açıklamalarda 3600 ek gösterge ile ilgili olarak şunları söyledi, “Gösterge memurların her yıl geçtikte ilave olarak aldıkları bir yapıyı gösterir. Yani memurlar 3 yılda bir derece alıyorlar. Her gösterge yükseldiğinde memur daha fazla maaş alıyor, aynı zamanda daha fazla ikramiye alıyor, aynı zamanda da emekli olursa daha fazla emekli aylığı alıyor.”

    3600 EK GÖSTERGE NE İŞE YARAR?

    Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKAR?

    Çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler Meclis’te olacak. Konu Meclis’ten de geçerse bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gidecek. Ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşmış olacak. Ancak öncelikli olarak çalışmaların tamamlaması gerekiyor.

    Ek gösterge görüşmelerinin Ocak ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor.

    EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

    Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow