hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana İlçeleri Nelerdir? Adana'nın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır? Adana Haritası…

    Adana İlçeleri Nelerdir Adananın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır Adana Haritası…
    expand

    Adana; Akdeniz Bölgesinde bulunup, Türkiye çapındaki en kalabalık altıncı şehir olarak bilinmektedir. Adana'ya komşu olan şehirler; İçel, Kayseri, Niğde, Osmaniye, Hatay, Mersin ve Kahramanmaraş yer almaktadır. Adana, en çok göç alan illerin başında gelir. Tarım ve sanayi alanlarında gelişen Adana'nın en mühim tarım bölgesi Çukurova şeklinde belirtilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana İlçeleri Nelerdir?

    Adana'nın ilçeleri sırası ile; Adana, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir şeklindedir.

    Adana'nın Kaç İlçesi Vardır?

    Adana'da toplam olarak 15 ilçe bulunur. Adana'nın en kalabalık ilçesi ise Seyhan'dır. 

    Adana'nın Nüfusu Kaçtır?

    Adana'nın nüfusu; 2.258.718 şeklinde belirtilmektedir. Bu nüfusun; 1.131.202 kadınlardan, 1.127.516 erkeklerden oluştuğu söylenebilir. 

    Adana Haritası

    Adana; ülkemizin en popüler kültür ve ticaret merkezlerinden biri olup, Seyhan Nehri kıyısında kurulmuş olan ve Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip altıncı şehri olarak tanımlanabilir. Şehrin yaklaşık olarak toplam nüfusu; 2.258.718 şeklindedir. Adana'nın merkezi; Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye şehirlerini kapsamış olan ekonomik, kültürel, coğrafi bölge şeklinde isimlendirilen Çukurova'nın merkezinde yer alır. Adana; Akdeniz Bölgesi'ndedir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana İlçeleri Nelerdir Adananın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır Adana Haritası…

    Adana'da Gezilecek Yerler

    Adana'da birçok gezilecek yerin olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Bununla beraber Adana'da gezilecek olan birkaç yer aşağıdaki gibi sıralanabilir;

    - Misis Mozaik Müzesi: Misis Mozaik Müzesi, 1959 senesinden beri hizmet veren, Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan Misis'de yer alır. Müze içerisinde; Misis şehrinden kalan dördüncü yüzyıl sonlarındaki tapınağa ait zemin mozaikleri sergilenmiştir. Yapılan incelemelerle beraber müzede bulunan mozaiklerin Genç Roma Dönemi'nden olduğu belirleniştir. 

    - Taş Köprü: Taş Köprü; Seyhan Nehri üstünde ili ikiye ayıran ve eski ismiyle Justinianus Köprüsü şeklinde bilinmektedir. Köprünün dördüncü yüzyılda Mimar Auxentios bakımından yapıldığına dair belgelerin bulunduğu bilgilerin, Adana Müzesi'ndeki kitabe içerisinde yer aldığı söylenebilir. Yapının yapılmış olduğu ilk günden beri sağlamlığını koruduğu, 319 metre uzunluğunda olup 13 metre yüksekliğiyle bilinir. Bu köprünün 2000'li senelerden beri araç trafiğine kapalı olduğu söylenebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Yumurtalık Plajı: Eski Yunanca dilinde ''keçi'' manasını taşıyan Aiks kelimesinden türeyen ve Ayas ismini alan bu liman kenti içerisinde tarihi kalıntılara şahit olmak mümkündür. Yumurtalık şeklinde de isimlendirilen Ayas, Adana'nın denize kıyısı bulunan iki ilçesinden birisidir. 

    - Kapuzbaşı Şelalesi: Adana'da Aladağ ilçesine yaklaşık olarak 45 kilometre uzaklıkta olan Kapuzbaşı Şelalesi, dünya çapında dağ ortasından patlayıp en büyük yüksekliği olan şelaleler arasında bulunmaktadır. 

    Adana'da Ne Yenir?

    Adana'nın pek çok lezzete sahip olduğu belirtilebilir. Bununla beraber Adana'da mutlaka tadılması gereken tarifler; 

    - Şırdan,

     - Analı Kızlı,

     - Fatuş,

     - Bici Bici,

     - Aşlama,

     - Batırık Köftesi,

     - Mahluta Çorbası,

     - Kabak Çintme,

     - Adana Kebap,

     - Karsambaç,

     - Sıkma,

     - Hamis,

     - Karakuş,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Kısır,

     - Yüksük Çorbası,

     - Mansaf,

     - Şalgam suyu şeklinde sıralanabilir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow