hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağzını Aramak Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

    Ağzını Aramak Deyiminin Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Deyimler çoğunlukla gerçek anlamları dışında bir anlam taşımaktadırlar. Deyimler geçmişten günümüze girmiş ve ağzımızda sürekli dolanan cümlelerdir. Deyimler bizim ülkemize özgü olup değiştirilmesi pek de mümkün değildir. Deyimler bizlerin kısa yol tuşu gibidir. Herhangi bir olayı anlatırken sürekli kullanırız. Kalıplaşmış cümlelerden oluşurlar. Deyimler içinde bulunan durumu mecaz anlamla anlatma sanatı da denebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağzını Aramak Deyiminin Anlamı

    Ağzını aramak deyimi aslında sade bir anlatım ile açıklanabilir. Ağzını aramak kalıbı aslında karşıdakinin ağzından çaktırmadan laf almayı anlatabilmektedir. Bir bilgi için karşıdaki insanın ağzını yoklamak olarak da adlandırılabilir. Bu bir bilgiyi edinmek veya bir konu hakkında karşıdakinin düşüncelerini belli etmeden almak anlamında kullanılabilir. Bu deyim, deyimlerin bir durumu kısaca anlatma özelliğini barındıran bir deyimdir.

    Ağzını Aramak Deyimine Örnekler

    - Evlilik konusunda fikrini öğrenmek için akşam yemeğinde babasının ağızını aradı.

    Bu cümlede ağızını aramak deyimi babasının evlilik hakkındaki fikrini öğrenmek adına babasına belli etmeden evlilik hakkında babasına sorular sorduğu anlamında kullanılmıştır. Bu durum genel olarak ağızını aramak deyiminin genel kullanımı olarak adlandırılan

    Nerede olduğunu öğrenmek için onun ağızını aradı.

    Bu cümlede de genel olarak ağızını aramak değiminin kullanımı olarak kullanılan belli belirsiz soru sormak manasında kullanılmıştır. Bu cümlede karşıdaki kişinin nerede olduğunu öğrenmek adına karşıdaki kişiye belli belirsiz soru sorduğu anlamına gelmektedir. Bu durum genel olarak halk ağızındaki kullanım olarak dikkat çekmektedir.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow