Akşam ezanı saat kaçta okunacak? Diyanet il il akşam ezanı saatleri 17 Mart 2022! İstanbul akşam namazı kaçta?

Akşam ezanı saat kaçta okunacak Diyanet il il akşam ezanı saatleri 17 Mart 2022 İstanbul akşam namazı kaçta
expand

2022 yılında idrak edilen üçüncü kandil olan Berat Kandili bugün idrak edilecek. Mübarek Berat Kandili gününü oruçlu geçiren vatandaşlar akşam ezanı saatlerini araştırıyor. Peki, İstanbul, İzmir, Ankara'da ve diğer illerde akşam ezanı saat kaçta okunacak? İl il akşam ezanı saatleri 17 Mart 2022..

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İslam alemi tarafından idrak edilen mübarek Berat Kandili'nde oruç tutarak ibadet eden vatandaşlar, 17 Mart'ta akşam ezanının saat kaçta okunacağını merak ediyor. Bugün oruç tutarak ibadet eden vatandaşlar, akşam ezan saatiyle birlikte oruçlarını açacak.

AKŞAM EZANI SAAT KAÇTA OKUNACAK?

17 Mart 2022 Perşembe günü akşam ezanı İstanbul'da saat 18:56'da Ankara'da 18:42'de İzmir'de 19:06'da ve Bursa'da ise 18:57'de okunacak ve Berat Kandili'nde oruç tutan vatandaşlar orucunu açacak.

İL İL AKŞAM EZANI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

Berat Kandili orucu hakkında Hz.Ali (R.A.) tan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz Buyuruyor ki;

“Şaban ayının yarı gecesinde yani (Berat Gecesi) olduğunda, gündüzünde oruç tutun, gecesini de ibadetle geçirin. Çünkü Yüce Allah (c.c), o gece rahmetiyle gökyüzüne iner ve şöyle buyurur; “Günahının affını isteyen yok mu? Affedeyim, rızkının artmasını isteyen yok mu? Bol rızık vereyim, bir derde düçar olan yok mu? Afiyet vereyim. Yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen diye bu ilahi ses tan yeri ağarıncaya kadar devam eder, buyuruyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ÜÇ AYLARDA ORUÇ TUTMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259).

Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79). Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow