Alanya'da Noel pazarı kuruldu

Alanya'da yerleşik yaşayan yabancıların temsil edildiği Yabancılar Meclisi'nin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) desteğiyle düzenlediği 5'inci Noel Pazarı etkinliği, Rıhtım Meydanı'nda başladı.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'nin geleneksel hale getirdiği Noel Pazarı etkinliğinin 5'incisi, renkli görüntülere sahne oldu. İrlanda, İngiltere, Norveç, Almanya, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Polonya ve Rusya dernekleri meydanda kurulan stantlarda ülkelerine özgü yiyecek, içecek ve hediyelik eşyaları sergiledi.
Katılım yüksek oldu
Noel Pazarı'nın açılışına Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Wetter, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ve davetliler katıldı.
Yılbaşı ağacına ilgi
Etkinlikte özel müzik dinletisi ve açılış konuşmalarının ardından Müzik Mozaik Korosu, Orkestra Allegro konseri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çocuk Korosu ve okul koroları sahneye çıktı. Polonya'dan gelen 14 kişilik 'Trzcina' adlı tiyatro grubu ise özel bir gösteri sundu. Müzik eşliğinde eğlenen ziyaretçiler meydana kurulan dev yılbaşı ağacı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Noel Pazarı'na binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi akın etti.
"Uluslararası bir kent"
Noel Pazarı'nın açılışında konuşan Kaymakam Tanrıseven, bu etkinliğin Alanya'nın ne kadar modern ve uluslararası bir kent olduğunu gösterdiğini söyledi. Farklı milletlerden insanların bir arada, kendi kültürlerini ve inançlarını özgürce yaşadığını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Noel Pazarı'nın uzun yıllar ilçemizde kalıcı olmasını, barış, dostluk ve kültür alışverişine vesile olmasını diliyorum" dedi.
"Yabancı değil,yeni Alanyalı"
Belediye Başkanı Yücel ise hoşgörü kültürünün en güzel örneğini Noel Pazarı'yla tekrar yaşadıklarını kaydetti. Yabancı derneklerle birlikte çok sayıda işletmenin stant açarak kendi kültürlerini sergilediğini vurgulayan Başkan Yücel, "Bu alanda insana sevgi ve kültürel zenginliğin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Yeni Alanyalı dostlarımızı bir yabancı gibi değil, onları buranın sahibi gibi görüyoruz. Komşuluk ilişkilerimizde ve evimizde pişirdiğimiz yemeği paylaşarak çok kültürlülüğü tam anlamıyla hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.
Hoşgörü kültürü
Alanya'nın 17 bin yerleşik yabancıya ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Yücel, şöyle dedi:
"Tarihten gelen hoşgörü kültürünün layıkıyla yaşandığı kentimize ilgi her geçen gün artıyor. Belediye olarak bizim görevimiz kendi halkımızla birlikte sizlerin mutluluğu ve refahı için çalışmaktır. Önemli olan dinimizi ve kültürel zenginliğimizi yaşatırken birbirimizi kırmadan, üzmeden, barış içinde yaşayarak tüm dünyaya örnek olmaktır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ! Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?, ilk kez ne zaman kutlandı?
ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2025? Anneler Günü yarın (11 Mayıs) mı, hangi gün?
9 MAYIS 2025 CUMA HUTBESİ KONUSU VE PDF METNİ: Bu haftaki Cuma hutbesi konusu ne?
Lezzetli ekmekler köy tandırında pişiyor
BİRİNİN SİZDEN HOŞLANDIĞINI GÖSTEREN 6 İŞARET! Uzman isim tek tek sıraladı! Meğer en büyük aşk belirtisi...