hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerikan Kedisi Özellikleri Nelerdir? Amerikan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Amerikan Kedisi Özellikleri Nelerdir Amerikan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ülkemizde ''Amerikan kedisi'' olarak bilinen American Shorthair kedileri, Amerika'daki en popüler 10 kedi ırkından birisidir. İsveç ve Danimarka gibi ülkelerden Kuzey Amerika'ya göç edenler, bu kedileri de yanlarında getiriyor. Avrupalıların değerli eşyalarını farelerden koruyan kediler, kısa bir süre içinde Amerika kıtasının tamamına yayılmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Kedisi Özellikleri Nelerdir?

    American Shorthair kedilerinin bilimsel ismi, ''Felis Catus''tur. Diğer kedi türlerine göre bu kedilerin, kafası ve omuzları çok büyüktür. American Shorthair, çok atletik ve güçlü bir yapıya sahiptir. British Shorthair (İngiliz Kedisi) ile akraba olarak bilinen bu kediler, ''çalışan kedi'' ve ''ilk göçmen kedi'' adları ile de biliniyor. American Shorthair, diğer kedi türleri gibi başına buyruk ve meraklıdır. Sadece istediği zaman kendisini sevdirir ve kucağa gelmekten de pek hoşlanmaz. Genellikle de bu kediler, sakin bir yapıya sahiptir. Bu kediler, sadece köpek gördüklerinde korkarak huysuzlanabilirler.

    Diğer kedi türleri ile iyi anlaşan American Shorthair, zaman geçtikçe sahipleri ile daha güçlü duygusal bir bağ kurar. Onları uzun bir süre göremezlerse de depresyona girebilirler. Bu kedilerin belki de en dikkat çeken özelliği ise acıktıkları zaman ses çıkarmamaları ve sakin bir şekilde kendisine yemek verilmesini beklemeleridir. Bu nedenle de American Shorthair sahiplenecek olan kişilerin bu konuda ekstra hassas olması gerekir. Aksi takdirde kedilerine mama vermeyi unutabilirler. Bu da kedinin çeşitli sağlık sorunları yaşamasına yol açabilir.

    Amerikan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Diğer kediler gibi Amerikan kedisinin bakımı da çok kolaydır. Fazla tüy dökmeyen bu kedilerin tüyleri genellikle haftada bir taranabilir. Aynı zamanda iki üç ayda bir tırnakları da kesilmesi gerekir. Ama bunun için öncelikle kedilerin sahiplerine alışması ve olabildiğince güvenmesi gerekir. American Shorthair bakımı için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise beslenmedir.

    Yapıları gereği obeziteye meyilli bir özelliğe sahip olan bu kedilere fazla mama vermek, aşırı kilo almalarına yol açar. Obezite iç organlarının yağlanmasına neden olur ve bu da pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirir. Tek tip beslenmeden uzak durulmak oldukça önemlidir. Genellikle kuru mama verilse de, ödül olarak haftada bir çiğ balık ya da konserve mamalar da verilebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow