hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir? Ankara Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir Ankara Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ankara kedisinin ana vatanı Türkiye’dir. Saf bir kedi ırkı olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Angora kedisi olarak da bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir?


    Ankara kedisi uzun tüylüdür. Uzun tüylü kedilerin atası olarak anılmaktadır. 12 ile 18 yıl arasında oldukça uzun yaşayabilmektedirler. Kilo olarak da 4 ile 5 kilo arasındadır.

    Ankara kedisinin en belirgin özelliği uzun tüyleridir. Kafaları normaldir ama vücutları atletik yapıdadır. Burunları ise üçgen şeklinde ve uzundur. Göz renkleri çoğunlukla mavi renklidir ve oldukça iridir. Bazı Ankara kedilerinin gözleri yeşil, sarı da olabilmektedir. Kulakları birbirlerine yakın bir şekilde durmaktadır. Bu kediler yürürken kuyruklarını sırtlarına doğru kıvırırlar.

    Ankara Kedisi Karakter Özellikleri

    Ankara kedisi oldukça yumuşak bir karakter yapısına sahiptir. Sahiplerine oldukça bağlıdırlar. Ankara kedileri sürekli olarak sahiplerinin peşinde dolaşmaktadır. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlar ile oldukça iyi anlaşmaktadır. İlk kez gördüğü kişiden bile çekinmez hemen o kişi ile oyun oynarlar. Aynı zamanda Ankara Kedisi köpekler ile en iyi anlaşan kedi türüdür. Apartmanda kolay bir şekilde bakılabilmektedir. Bu kediler evde yalnız kalmaktan hoşlanmamaktadır. Çok meraklı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden başına oldukça fazla işler gelebilmektedir. İnsan davranışlarını taklit etmeleri ile ünlüdürler. Kapıları açıp kapatabilmektedirler. Aşırı oyuncudurlar. Mizah anlayışı ve enerjileri oldukça yüksektir.

    Ankara Kedisi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

    Ankara kedisinin tüyleri uzun olduğu için tüylerinin bakımı çok önemlidir. Çok fazla tüy dökerler. Bu yüzden sık sık taranması gerekmektedir. Ankara kedisinin tüyleri iki yaşına kadar uzayabilmektedir. Rutin olarak veteriner kontrolüne gitmesi gerekmektedir. Güçlü bir yapıya sahip oldukları için hastalığa yakalanmaları düşüktür. Bu tür kedilerde sağırlık gözlemlenebilmektedir. Kulaklarının bakımları çok önemlidir. Kulaklarını sürekli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Tırnaklarının iki haftada bir kesilmesi yeterlidir. Ağız ve diş bakımı onlar için çok önemlidir.

    Ankara Kedisi Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

    Saf olan Ankara kedileri beyaz renkli olmaktadır. Bu kedi türünün gözleri ve göz yapısı diğer kedilerden oldukça farklıdır. İpeksi yapıda tüyleri bulunmaktadır. Boyları ise 15 ile 20 santim arasında değişebilmektedir. Ankara kedisinin genellikle gözlerinin renkleri birbirinden farklıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow