hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anneler Günü ne zaman 2024? Anneler Günü mayıs ayının kaçında?

    Anneler Günü ne zaman 2024 Anneler Günü mayıs ayının kaçında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Anneler Günü her yıl mayıs ayında kutlanmaya devam ediyor. Anneleri için sürpriz hazırlamak isteyen kişiler bu anlamlı günün tarihine ilişkin detayları şimdiden araştırmaya başladı. Peki, 2024 Anneler Günü ne zaman, mayıs ayının kaçında kutlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte Anneler Günü için de geri sayıma geçildi. Bu yıl da annelerine sürpriz hediyeler almak ve kutlamalar gerçekleştirmek isteyen kişiler tarihe ilişkin bilgileri araştırmayı sürdürüyor. İşte 2024 yılında Anneler Günü’nün denk geldiği tarih…

    ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2024?

    2024 Anneler Günü, Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanacak. Bu da 2024 yılı için 12 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

    ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

    Anneler Günü, modern anlamda ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlanmaya başlanmıştır ve genellikle Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanır. Tarihçesine bakacak olursak, Anneler Günü'nün kökleri antik çağlara kadar uzanır. Ancak modern Anneler Günü'nün kurucusu olarak Anna Jarvis kabul edilir.

    Anna Jarvis, 1905'te annesini kaybettikten sonra anneler için özel bir gün oluşturma fikrini ileri sürmüştür. Jarvis, annelerin toplumdaki katkılarını takdir etmek için ulusal bir bayram oluşturulması gerektiğine inanıyordu. Bu fikir giderek destek topladı ve Jarvis'in çabaları sayesinde 1914 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson, Mayıs ayının ikinci Pazar gününü resmi olarak Anneler Günü olarak ilan etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başlangıçta Jarvis, günün daha çok bireysel kutlamalarla, annelere teşekkür mektupları yazılması, çiçekler verilmesi ve kilise hizmetlerine katılım şeklinde geçirilmesini amaçlamıştı. Ancak zamanla bu gün, ticari bir hale gelmeye başladı. Jarvis, bu ticarileşmeye karşı çıkarak, günün asıl anlamının ve ruhunun korunması için mücadele etti.

    Günümüzde Anneler Günü, dünya genelinde çeşitli tarihlerde farklı geleneklerle kutlanmaktadır, ancak en yaygın tarih mayıs ayının ikinci pazar günüdür.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow