Annesiz kalan yavru karacalar inek sütüyle besleniyor

Ordu'da çeşitli nedenlerle annelerinden ayrı düşen ve henüz birkaç günlük olan karaca yavruları inek sütüyle besleniyor.
Kentin çeşitli bölgelerinde doğal ortamda dünyaya geldikten sonra annelerinden ayrı kalan ve vatandaşlar tarafından bulunan karaca yavruları, Ulubey ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı bakım merkezine getiriliyor.
Burada Veteriner Hekim Eren Yeşilkaş tarafından bakıma alınan karaca yavruları üç aylık olana kadar inek sütüyle besleniyor.
Doğal ortamlarına salınıyorlar
Biberonla verilen inek sütünü günde üç kez içen yavruların hayatta kalmaları sağlanırken, daha sonra görevliler tarafından doğal ortama salınıyor.
Yeşilkaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başta inek sütünü belirli oranda sulandırarak bunu mama yardımıyla karacalara içiriyoruz. Bunun dışında ek olarak keçi maması temin ediyoruz." dedi.
Vatandaşların belki iyi niyetle yavru karacaları alıp kendilerine getirdiğini belirten Yeşilkaş, "Ama bu bazen yavru karacaların annelerinden kopmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kim der ki 58 yaşında! Salma Hayek'in güzellik sırrı! Fit görünümünü ve pürüzsüz cildini buna borçlu
SIRRINI AÇIKLADI! Uzak Şehir'in Alya'sı Sinem Ünsal formunu bakın neye borçlu...
Damak Zevkine Göre Türk Kahvesi Tarifi! Sade, Orta, Az Şekerli, Şekerli, Sütlü... Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Hazırlanır? İşte Sırrı
Dağdan toplanıyor, kilosu 10 bin TL'ye satılıyor! "Bir çok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz"
Salep Nasıl Yetişir? Türkiye'de Salep En İyi Nerede Yetişir?