hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

    Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Deyiminin Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Atsan atılmaz satsan satılmaz deyiminin anlamı gözden çıkarılacak kadar değersiz olmayan fakat bir işe de yaramayan kişiler için kullanılmaktadır. Bu kişiler her şeye rağmen kişilerin hayatlarında olur ama onlara bir yararları olmaz. Maddi bir değeri olmayan fakat manevi değeri yüksek kişiler için kullanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Deyiminin Anlamı Nedir?

    En çok kullanılan deyimlerin anlamlarının bilinmesi dilimizin daha doğru anlaşılmasına yardımcı olur. Deyimler belli durumları kısa bir şekilde anlatmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle deyimlerin anlamlarının bilinmesi cümle içlerinde doğru kullanılmalarına yardımcı olur.

    Atsan atılmaz satsan satılmaz dayımı gözden çıkarılacak kadar değersiz olmayan fakat bir faydası da bulunmayan kişiler için söylenmektedir. Bu kişiler ne kişilerin hayatından çıkabilecek kadar değerlidir ne de hayatlarında bulunmalarını gerektirecek kadar fayda sağlarlar.

    Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Deyiminin Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle

    Atsan atılmaz satsan satılmaz deyimi işe yaramayan fakat gözden çıkarılamayacak kadar da değerli olan kişiler için söylenmektedir. Değerli olan fakat hiçbir yararı olmayan kişileri anlatmak için atsan atılmaz satsan satılmaz deyimi kullanılır.

    Deyimlerin cümle içinde doğru kullanılması için anlamlarının bilinmesi gerekir. Bir kişilerden vazgeçilemeyeceğini anlatmak için kişiler 'O da böyle biri işte, atsan atılmaz satsan satılmaz' denebilir. Bu deyimin doğru kullanımı için örnek bir cümledir. Bahsedilen kişiler manevi bir değere sahiptir ve onlardan vazgeçilmez. Fakat hayatlarında hiçbir fayda sağlamazlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow