BBC'nin seks sahneli dizisi tartışılıyor

BBCnin seks sahneli dizisi tartışılıyor
expand

BBC'nin yeni dizisi 'Roma'da seks ve şiddet sahnelerinin sıklıkla yer alması tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Dizinin bugüne kadar BBC tarafından yapılan en pahalı, en çok vahşet ve açık sahne içeren dizi olduğu belirtiliyor.
 
Kurum, 11 bölümlük dizinin BBC2 TV kanalında akşam saat 21.00'de yayınlanması kararının yaratacağı tartışmalara da hazırlanmaya başladı.
 
Roma Cumhuriyeti'nin düşüşünü ve Julius Sezar'ın yükselişini anlatan dizi 'The Sopranos' ve Sex and The City' gibi ABD dizilerinin yapımcısı HBO ile ortak yapılıyor.
 
İlk bölümde açılış yazılarının başlamasından 10 dakika sonra açık bir seks sahnesi yer alıyor. Aynı bölümde biri tecavüz sahnesi olmak üzere üç açık sahne daha bulunuyor.
 
Bölümde oyuncuların önden çekilmiş çıplak görüntüleri, savaş sahneleri, cinayetler ve ayrıntılı bir şekilde hayvanların kurban edildiği sahneler de var.
 
'Eski Roma ile ilgili gerçekçi tablo'


BBC Diziler Dairesi Başkanı Jane Tranter, dizinin yayınlanma saati ile ilgili eleştirilere "kesinlikle doğru bir saat" diye cevap verip dizinin eski Roma ile ilgili gerçekçi bir tablo çizdiğini söyledi.
 
Ancak dizinin yayın saatinin BBC ile yayın denetimcisi kurum Ofcom'un arasını açması bekleniyor.
 
Ofcom, sadece yetişkinlerin izleyebileceği yayınlara geçişin aşamalı olması gerektiğini duyurdu. BBC ise 'Roma' adlı diziyi daha geç bir saatte yayınlamalarının mümkün olmadığını açıkladı.
 
Dizi, Kevin McKidd ve Ray Stevenson'ın canlandırdığı iki lejyonerin bakış açısından cumhuriyetçi Roma'nın düşüşü ve imparatorluğun yaratılış hikayesini anlatıyor.
 
Yapımcıları Roma'da çekilen diziyi beş yılda bitirdiler. Yapımcıları seks ve şiddetin diziyi 'otantik' yaptığını belirtirken, eleştirmenler karakterlerden birçoğunun modern görünüşe sahip olduğunu, Kleaopatra'nın 'uyuşturucu müptelası bir ev kadını' gibi yansıtılıp, eski Roma'da çok yaygın olduğu bilinen eşcinselliğe de hiç yer verilmediğini ileri sürüldü.
 
Bu da yapımcıların gerçeklerden taviz vererek izleyicilerin beklentilerine, özellikle de ABD izleyicilere hitab ettiği şeklindeki suçlamalara yolaçtı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow