hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bezelye Besin Değeri: Bezelye Kaç Kalori? Bezelye Yemeği Besin Değerleri...

    Bezelye Besin Değeri: Bezelye Kaç Kalori Bezelye Yemeği Besin Değerleri...
    expand

    Baklagiller içerisinde bulunan, taze ve yeşil kabuğu üzerinden, içerisinde taneler bulunan bitki bezelye olarak ifade edilir. Genelde ise sadece kabuğu içerisinde yer alan taneleri üzerinden yemek yapılır. Aynı zamanda kalorisi ile birlikte içermiş olduğu vitamin ve mineral bakımından zengin bir yapıya sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O yüzden en sağlıklı yeşil sebzeler içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün. Genelde ilkbahar ve yaz aylarında daha fazla öne çıkan bezelye, lezzetli ve ayrıca çok besleyici yapısı üzerinden önemli bir yere sahiptir. Bir porsiyon bezelye yemeği üzerinden içerisindeki kalori miktarı ile besin değerleri ortaya çıkarılır.

    Bezelye Besin Değeri: Bezelye Kaç Kalori?

    Bezelye kalori miktarı bakımından 100 gram üzerinden ele alındığında 81 kalori olduğunu söylemek mümkün. Yani baklagiller içerisinde bulunan bezelyenin her 100 gramında 81 kalori yer almaktadır. Aynı zamanda pişmiş taze bezelyenin bir porsiyonu 150 gram olması ile beraber 126 kalori ön plana çıkarır.

    Söz konusu zeytinyağlı bezelye olduğu zaman ise 55 kalori üzerinden miktarı sahiptir. Yani bu durum bezelyenin pişirme yöntemleri ile beraber içerisine katılan farklı katkılar doğrultusunda değişkenlik gösterdiğini söylemek gerekir. Ancak genel çerçevede 81 kalori 100 gram üzerinden elde edilmektedir.

    Bezelye Besin Değeri: Bezelye Kaç Kalori Bezelye Yemeği Besin Değerleri...Bezelye Yemeği Besin Değerleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bezelye yemeği besin değerleri 1 porsiyon yemek üzerinden ele alınmak suretiyle ifade edilmektedir. Bu kapsamda karbonhidrat ve protein ile beraber yağın yanı sıra vitamin ve mineraller üzerinden miktar ortaya çıkarılır.

    - 234,85 kalori

     - Karbonhidrat 39,95 gram

     - Protein 10,96 gram

     - Yağ 4,26 gram

     - Lif kaynağı 10,91 gram 

     - Sodyum 158,87 mg

     - Potasyum 815,98 mg

     - Kalsiyum 64,84 mg

     - A vitamini 4409,95 ui

     - C vitamini 69,9 mg

     - Demir 2,63 mg

    Bu şekilde yukarıda verilen farklı besin değerleri ile birlikte bezelye yemeğinin Bir porsiyon üzerinden miktarı ön plana çıkar. Bu doğru da bezelye yemeği yerken miktar üzerinden hem diyetlerde hem de dikkat etme noktasında bu şekilde tüketme imkanı elde edilebilir.

    Bir Tabak Bezelye Kaç Kaloridir?

    Özellikle bezelye yemeğinin kaç kalori verebileceği genelde tabak üzerinden merak edilir. Çünkü sonuçta akşam yemeklerinde bezelye tüketildiği vakit bir tabak ortalama tüketimi gerçekleşir. Bu kapsamda bir porsiyon, bir tabak yani 180 gram bezelye yemeği içerisinde 185 kalori bulunmaktadır. Bu şekilde bir tabak yemek üzerinden alınan bu kaloriye dikkat etmek suretiyle, gerekli kalori miktarı ve besin değerleri elde edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bezelye Neye İyi Gelir?

    Zengin vitamin ve mineral yapısı ile beraber bezelye özetle kalbi koruyucu bir etki oluşturmaktadır. Aynı zamanda kolesterol önleyicidir ve kalp damar tıkanıklığına karşı sağlıklı bir koruma oluşturur. Bu kapsamda özellikle de kötü kolesterole yönetme konusunda oldukça etkili bir besin kaynağı olduğunu yine söylemek mümkün.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow