Çamurdan elektrik üretip kazançlı çıktılar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), atık sulardan elde ettiği çamuru yakarak elektriğe dönüştürüyor.
GASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Atıksu Tesisleri Sorumlusu Alper Uyanık, yaklaşık 2 milyonluk kent nüfusunun yanında artan Suriyeli misafirlerin de ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 2006 yılında kurdukları sistemle atık sulardan elde ettikleri çamuru yakarak elektriğe dönüştürdüklerini ifade eden Uyanık, bu sistemle yılda ortalama 200 bin liralık kuruma girdi sağladıklarını vurguladı.
Sistemin 26 ay içinde kendini amorti ettiğini aktaran Uyanık, şöyle devam etti: "Türkiye'de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeyle çamuru yakarak küle çeviriyoruz. Daha sonra da gerekli işlemlerden geçirip elektrik enerjisi üretiyoruz. Bu teknolojik imkanlarla kurumumuzun enerji ihtiyacının yüzde 55'ini karşılıyoruz. Bu da senede yaklaşık 200 bin lira gibi bir rakam yapıyor."
Zehirli yılanı alkolde bekletip şarabını yapıyorlar
Atıksu tesislerinden çıkan sularla da hidroelektrik santralı (HES) kurmayı planladıklarını bildiren Uyanık, bunu başardıklarında, enerji ihtiyaçlarının yüzde 95'inin atıklardan karşılayabilir hale geleceklerini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sadakatsiz'in Asya'sıydı! Cansu Dere'nin bebek gibi cildinin sırrı ortaya çıktı! YAŞLANMA KARŞITI ETKİ!
Dağlardan toplanan otlar hem şifa hem kazanç sağlıyor
Eşref Rüya'nın Irmak'ı Ceren Benderlioğlu'nun güzellik sırrı! Hem zayıflatıyor hem de genç kalmanızı sağlıyor!
Nohut Nasıl Yetişir? Türkiye'de En İyi Nohut Nerede Yetişir?
Kırlangıç Otu Nasıl Yetişir? Türkiye'de En İyi Kırlangıç Otu Nerede Yetişir?