Dünyaca ünlü bilim insanları “Bilim iklimi oluşturmak” için Türkiye’ye geliyor

Dünyaca ünlü bilim insanları “Bilim iklimi oluşturmak” için Türkiye’ye geliyor
expand
KAYNAKCnnturk.com

Yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının başarılarını Türkiye’ye ve dünyaya tanıtma amacıyla kurulan Bilim Elçileri Derneği, Türk Hava Yolları 6. Bilim Elçileri Zirvesi’ni bu kez 5 - 6 Mayıs 2018’de Özyeğin Üniversitesi’nde düzenleyecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Dünya çapında çeşitli başarılara imza atmış bilim insanlarını dünyaya tanıtmak, bilimi teşvik etmek amacıyla 5 yıldır düzenlenmekte olan Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi, 2018 yılından itibaren ‘’Türk Hava Yolları Bilim Elçileri Zirvesi’’ adıyla yoluna devam edecek.

Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda gerçekleşecek olan ve ülkedeki gençleri ve bilim insanları arasında köprü oluşturan Bilim Elçileri Zirvesi’ne bu yıl Almanya, Amerika, Avustralya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Japonya, Kanada, Güney Kore ve Singapur gibi birçok ülkeden dünyaca ünlü bilim insanları konuk olacak.

THY'den bilet alana UBER'de indirim

THY'den erken seçim için yeni düzenleme

Bu yılki temasını “Bilimi teşvik etmek ve bilim iklimi oluşturmak” olarak şekillendiren Bilim Elçileri Derneği, bilime elçi olmak idealini seçkin isimleri örnek göstererek ortaya koyuyor. Katılımcı listesinde, yurt dışından katılacak olan bilim insanlarının yanı sıra, daha önce yurt dışında çalışmalar yapmış ve şu an ülkede bulunan üst düzey yönetici ve akademisyenler bulunuyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Açılışını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek‘in yapacağı zirveye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ve TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener yanısıra birçok isim katılacak.

Türk Hava Yolları 6. Bilim Elçileri Zirvesi’nin katılımcıları ise şöyle:

Prof. Dr. Mehmet Tosun – Nevada Üniversitesi / ABD

Prof. Dr. Selçuk Şirin – New York Üniversitesi / ABD
Prof. Dr. Utkan Demirci – Stanford Üniversitesi / ABD
Prof. Dr. Ufuk Akçiğit – Chicago Üniversitesi / ABD
Prof. Dr. Yılmaz Uygun – MIT / ABD – Jacobs Üniversitesi / Almanya
Prof. Dr. Şahin Albayrak – Berlin Teknik Üniversitesi / Almanya

Prof. Dr. Talip Alp – Medipol Üniversitesi
Prof. Dr. Esra Gençtürk – Özyeğin Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri
Prof. Dr. Erkin Şeker – California Üniversitesi / ABD
Prof. Dr. Yunus Çengel – Adnan Menderes Üniversitesi
Prof. Dr. İsmail Yüksek – Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Bilge Demirköz – ODTÜ

Prof. Dr. Şeref Ateş – Yunus Emre Enstitüsü Başkanı
Doç. Dr. Bora Akgün – CERN / İsviçre
Doç. Dr. Ali Coşkun – KAIST / Güney Kore – Fribourg Üniversitesi / İsviçre
Doç. Dr. Pelin Kesebir – Wisconsin Üniversitesi / ABD

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Doç. Dr. Sadi Vural – Osaka Üniversitesi / Japonya
Dr. Emre Eren Korkmaz – Oxford Üniversitesi / İngiltere
Dr. Gözde Durmuş – Stanford Üniversitesi / ABD
Dr. Hilkat Özgün – Avustralya

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow