hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Evi Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Evi Kaç Metrekare?

    Dünyanın En Büyük Evi Hangisidir Dünyanın En Büyük Evi Kaç Metrekare
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünyanın en büyük evleri aynı zamanda dünyanın en büyük alanına sahiplerdir. Diğer yandan bu evler milyon dolarlık değeri ile birlikte görkemli şatolar olarak da öne çıkarlar. Tabii bunlardan biri aralarından sıyrılarak yüksek metrekare alanı ile dünyanın en büyük evi olma unvanını elde etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu ev ise 10 bin metrekare gibi dev bir alana yayılmış olan, Los Angeles'taki ‘The One’ isimli evdir. Aynı zamanda şu anki değeri yaklaşık olarak 340 milyon dolar şeklinde ön plana çıkıyor. Böylece hem Amerika Birleşik Devletleri hem de dünya çapındaki en pahalı ev olarak ifade edildiğini söylemek mümkündür.

    Dünya'nın En Büyük Evi Hangisidir?

    Dünyanın en büyük evi Amerika Birleşik Devletleri'nde Los Angeles'ta yer almaktadır. Bu konuda literatüre geçmiş olan ‘The One’ isimli bu ev, yaklaşık olarak 340 milyon dolar değere sahiptir. Etrafı boşluk olan bir kayanın üzerine yerleştirilmiş olan bu ev, pek çok farklı özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Oldukça fazla sayıda ve geniş odaları, havuzları, çim alanı ve daha birçok yönü ile büyük bir değere sahiptir. Öyle ki metrekare cinsinden bakıldığında ise alanı 10.000 metrekare olarak ön plana çıkıyor. Milyon dolarlık fiyatı ve pek çok özelliği ile beraber Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ve en pahalı evi olduğunu da söylemek mümkündür.

    Dünyanın En Büyük Evi Hangisidir Dünyanın En Büyük Evi Kaç MetrekareDünya'nın En Büyük Evi Kaç Metrekare?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 bin metrekare gibi büyük bir alana sahip olan The One isimli Amerika Birleşik devletlerindeki ev, aynı zamanda dünyanın en büyük evi olarak da bilinmektedir. Devasa boyutlara sahip olması ile beraber bunun önemli bir kısmı arazi alanı ve çimenlik bölümüdür. Evin her noktasından şehrin her yerine görme şansı veren manzarası olduğunu söylemek mümkündür.

    İnce ve uzun aynı zamanda kavisli bir yapıya sahip olan bu ev, bir nevi gemiyi andırmaktadır. Tabii bulunduğu bölge itibariyle yine evin değerinin pahalı olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nin en popüler yerlerinden biri olan Los Angeles'ta özel bir mülk olarak öne çıkar.

    Dünyanın En Büyük Evi Hangisidir Dünyanın En Büyük Evi Kaç MetrekareDünyanın En Pahalı Evinin Değeri Nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem bulunduğu mevki ve bölge hem de zengin içeriği ile beraber dünyanın en pahalı ve en büyük evi The One isimli Los Angeles'taki ev olarak öne çıkar. Aynı zamanda bu evin maliyeti ve değeri ise şu an için 340 milyon dolar olarak biçilmiş durumda. Evin değeri ayrıca her geçen zaman artmaya da devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow