hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Kedisi Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Kedilerinin Cinsleri ve Özellikleri...

    Dünyanın En Büyük Kedisi Hangisidir Dünyanın En Büyük Kedilerinin Cinsleri ve Özellikleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Evcil hayvanlar arasında en sevilenler içerisinde şüphesiz kediler gelir. Eğlenceli ve aynı zamanda sıradışı hayvanlar olan kediler, diğer yandan ırkına göre farklı boyutlara sahiptir. Özellikle de dünyanın en büyük kedisine bakıldığında, bunun maine coon kedi ırkından gelen bir kedi olduğunu söylemek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avustralya'dan Ömer isimli kedi ve İtalya'dan Barivel isimli kediler 120 santimetre uzunluğu ile gerçekten oldukça gösterişli bir görüntü ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda kedi ırkı olarak da yine maine coon kedileri, genelde boyut bakımından en büyük kedilere sahiptir.

    Dünya'nın En Büyük Kedisi Hangisidir?

    Dünyanın en sevimli hayvanları olmaları ile beraber ayrıca çok büyük boyutlara çıkabilen türleri üzerinden kediler oldukça sevilir. Bu doğrultuda dünyanın en büyük iki tane kedisinden bahsetmek mümkündür. Bu iki kedi maine coon kedi ırkından ortaya çıkmaktadır.

    Bunlardan biri Avustralya'dan Ömer isimli kedi ve İtalya'dan Barivel ismine sahip kedi olduğunu söylemek mümkün. Bu her iki kedi de 120 cm uzunluğuna sahip olması üzerinden dünyanın en büyük kedileri olarak ifade edilmektedirler. Her ikisi de aynı hırka ait olmalarının dışında, boyutları ile görsel açıdan oldukça şaşırtmaktadırlar.

    Dünya'nın En Büyük Kedilerinin Cinsleri ve Özellikleri

    Boyları ve tavırları ile beraber renkleri gibi pek çok özellik kapsamında, dünyada birçok değişik kedi cinsi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu kediler hem fiziksel hem de davranış bakımından birçok farklı özellik sergilerler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Maine coon kedi cinsi uzun yumuşak tüyleri, uzun kuyrukları ve asil görünüşüyle öne çıkarlar.

    - Ragnol Kedi türleri ise sevimli, uysal ve cana yakın tavırları ile en sevilen kedi cinsleri içerisinde gelir. Ağız yapısı yuvarlak, kafası büyük ve kaslı, orantılı bir vücut yapısına sahiplerdir.

    - Savannah kedi cinsleri evcil kedilere göre avcılık içgüdüleri daha gelişmiş türlerdir. Evlerde tercih edilmelerin riskli olması ile beraber aynı zamanda oyuncu, sadık ve maceracı bir yapıya sahip olduklarını söylemek mümkün.

    - Ragamuffin kedi cinsleri ise oldukça büyük boyutlu ve sakin bir yapıya sahipler. Kendilerine Has ve uzun tüylerinin olmasının yanı sıra, gövdesi geniş ve boyunları kaslıdır.

    - Bengal kedi cinsleri atletik yapıları ile birlikte ilk bakışta kedi olduğu zor Anlaşılan türler içerisinde gelir. Tüyleri içerisinde ise değişik renkleriyle farklı bir yapıya sahiptir. Arkadaş canlısı ve sevgi dolu kedi cinsleri içerisinde yer alır.

    Bu şekilde yukarıda verilen kedi türleri en büyük kedi cinsleri olmaları ile beraber farklı özelliklere sahiplerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow