hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Şirketi Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Şirketleri Listesi...

    Dünyanın En Büyük Şirketi Hangisidir Dünyanın En Büyük Şirketleri Listesi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Küresel pazara hakim olan ve dünya çapında önemli ihracat gerçekleştiren pek çok önemli şirket bulunmaktadır. Bu şirketler aynı zamanda yüksek bütçeleri ve borsayı kontrol etmeleri birlikte de önemli yere sahiplerdir. Diğer yandan kendi sektörlerinde yine lider konumda olduklarını söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu bağlamda dünyanın en büyük ve en değerli şirketi olarak, 299,3 milyar dolarlık marka değeri ile Amazon ön plana çıkıyor. Günümüzde pek çok farklı sektörde yer alan ve önemli bir yer tutan Amazon, aynı zamanda sahibi Jeff Bezos dünyanın en zengin kişileri içerisinde bulunmaktadır.

    Dünya'nın En Büyük Şirketi Hangisidir?

    Dünyanın en büyük şirketleri bütçeleri ve marka değerleri ile beraber her sene değişkenlik göstermektedir. Bu sebepten dolayı her yıl yeni değerlendirme yapılmakta ve belirli kriterler doğrultusunda en büyük şirket ön plana çıkmaktadır. Yeni yıl itibarıyla ise şu an için sahibi Jeff Bezos olan Amazon, dünyanın en büyük şirketi olarak belirlenmiş durumda. Bu doğrultuda değeri ve aynı zamanda marka değeri ile 299.3 milyar dolarlık bir devasa bütçeye sahiptir. Bu bütçe dijital dünya üzerinden alışveriş sitesi ile birlikte Amazon Prime gibi daha pek çok sektör doğrultusunda öne çıkmaktadır.

    Dünyanın En Büyük Şirketi Hangisidir Dünyanın En Büyük Şirketleri Listesi...Dünya'nın En Büyük Şirketleri Listesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya çapında göstermiş oldukları başarı, maliyet ve marka değeri ile beraber kendi sektörlere doğrusunda çok büyük şirketler bulunmaktadır. Bu durum aynı zamanda marka değerinin dışında dünya pazarına hakim olmaları ile birlikte öne çıkar.

    - Amazon

     - Apple

     - Microsoft

     - Alphanet

     - Meta (Facebook)

     - Tesla

     - Tencent

     - Disney

     - Samsung

    Bu şekilde yukarıda verilen firmalar dünyanın en büyük şirketleri olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda dikkat edilirse bu şirketlerin büyük bir çoğunluğu teknoloji şirketi olarak öne çıkıyor. Zira her geçen zaman teknolojinin dünya ve insanlık üzerindeki etkisi artmaya devam etmektedir. Bu doğrultuda bilgisayar ve cep telefonları ile birlikte teknolojik açıdan farklı alanlarda firmalar büyümeye devam ediyor. 

    Dünyanın En Zengin Şirketi Hangisidir?

    Yeni yıl itibarıyla yapılan inceleme ve araştırma kapsamında dünyanın en zengin şirketi Amazon olarak belirlenmiş durumda. Bu kapsamda bütçesi ve marka değeri ile birlikte 299.3 milyar dolarlık gibi dev bir bütçeye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Geçen yıl ise bu durum Tesla şirketi üzerinden Elon Musk'a aitti. Elbette bu durum her sene yapılan ithalat ve ihracatın dışında, firmaların büyümesi üzerinden zenginlik konusunda değişkenlik göstermektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow