hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Kalabalık Konseri Hangisidir? Dünya'nın En Kalabalık Konserine Kaç Kişi Katıldı?

    Dünyanın En Kalabalık Konseri Hangisidir Dünyanın En Kalabalık Konserine Kaç Kişi Katıldı
    expand

    Dünya çapında ücretli ya da ücretsiz, ayrıca birçok amaç altında konserler verilmektedir. Konserler açık ya da kapalı alanlarda veya statlarda yapılır. Özellikle farklı dönemlerde yapılmış olan bazı konserler var ki, katılım sayısı ile beraber oldukça görkemli bir etki oluşturmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu bağlamda 6 Eylül 1997 yılında Moskova'da gerçekleştirilmiş olan Jean Michel jarre konseri, dünyanın en kalabalık konseri olarak kayıtlara geçmiş durumda. Öyle ki zamanında bu konsere katılım sayısı 3.5 milyon insanın geçmişti. Günümüzde hala bu rekoru elinde bulunduran bir konser olduğunu söylemek mümkündür.

    Dünyanın En Kalabalık Konseri Hangisidir?

    Konserler hem biletli hem de biletsiz şekilde ya da yardım amaçlı ele alınmaktadır. Amacı uygun olarak öne çıkan bu konserler katılım sayısı ile beraber oldukça eğlenceli ve görkemli etki meydana getirir. Bu doğrultuda özellikle 6 Eylül 1997 yılında gerçekleştirilmiş olan Jean Michel jarre konseri, dünyanın en kalabalık konseridir.

    Yapılan sayım ile beraber konsere katılan kişi sayısı ise 3,5 milyonu geçtiğini söylemek mümkün. En kalabalık konser katılım lisesinde ilk sırada yer alan bu konser, Moskova'da gerçekleşmiş bir konserdir. Moskova'nın 850. yıl dönümü kutlamaları üzerinden gerçekleştirilen bu konser Moskova Devlet Üniversitesi sahnesinde gerçekleştirilmiştir.

    Dünyanın En Kalabalık Konserine Kaç Kişi Katıldı?

    Dünya tarihinde en kalabalık konser olarak kayıtlara geçmiş olan Jean Michel jarre konseri, Moskova'da yapıldı. Katılım sayısı ise 3,5 milyondan fazla bir insan sayısı ile akıl almaz bir görüntü ortaya çıkarmıştır. Moskova Devlet Üniversitesi sahnesinde gerçekleştirilmiş olan bu konser, Moskova'nın 850. yıl dönümü kutlamaları dahilinde yapılmıştır.

    6 Eylül 1997 yılında gerçekleştirmiş olan bu konser hala günümüzde dünyanın en kalabalık konseri olarak bilinmektedir. 3,5 milyondan fazla insanın katılımı ile gerçekleştirilmiş olan bu konser, ucu bucağı gözükmeyen bir insan kalabalığına sahne olmuştur.

    Dünyanın En Kalabalık Konser Listesi

    Dünyanın en kalabalık konser listesi ele alındığında farklı dönemlerde ve katılım sayısı ile beraber ön plana çıkmaktadır.

    - Jean Michel jarre Konseri, 3,5 milyondan fazla katılım
    - Rod stewart konseri, 3 milyondan fazla katılım
    - Jorge Ben Jor konseri, 3 milyondan fazla
    - Metallica ve dubleks The Black Crowes konseri 1 milyon 600 binden fazla katılım
    - 28 konseri, 1,5 milyondan fazla

    Bu şekilde devam etmek suretiyle daha birçok farklı ve yüksek katılıma sahip olan konserler ele almak mümkün. Her bir konser ise değişik amaçlar altında yapılmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow